Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kto sie zna na prawie ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kto-sie-zna-prawie-44106/)

adbok 09.12.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez memorando
heh a on ciebie potem u*******i:D

jak by chcialmnie u*******ic to :) ale naszczescie moze nie ja bede kontr-atakiem na niego :) od czego jest wychowawca :)

memorando 09.12.2004 22:22

Cytat:

Napisany przez adbok1
juz pisalem ze nie chodzi tu o sady i jeszcze adwokatow ale tylko o "zdyscyplinowanie" go ;) a byl swiadom bo sam mowie ze daje dyskietki z wirusami a wiec w czym rzecz ?? powiedzmy ze na 50 uczniow :) 47 sie tym przejemo ;) i postanowilo wywalic dyskietki i kupic nowe:) hihi
Mysle ze sprawa jest zakaczona :) mam to co chcialem :) i na najblizszej lekcji zapoznam go (wraz z wychowawca i dyrektorem i 1 osobie :) z polskim prawem :):):)

heh a on ciebie potem u*******i:D

adbok 09.12.2004 22:02

Cytat:

Napisany przez 3|\/|3$s
hm..moim zdaniem szkoda $$$ na sady i adwokatow
sprawa tego typu ma 10/20% szans na powodzenie
jak myslisz jak ci biedni uczniowie udowodnia mu ze byl swiadom tego ze na tej dyskietce byl ten Vir_??

juz pisalem ze nie chodzi tu o sady i jeszcze adwokatow ale tylko o "zdyscyplinowanie" go ;) a byl swiadom bo sam mowie ze daje dyskietki z wirusami a wiec w czym rzecz ?? powiedzmy ze na 50 uczniow :) 47 sie tym przejemo ;) i postanowilo wywalic dyskietki i kupic nowe:) hihi
Mysle ze sprawa jest zakaczona :) mam to co chcialem :) i na najblizszej lekcji zapoznam go (wraz z wychowawca i dyrektorem i 1 osobie :) z polskim prawem :):):)

memorando 08.12.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez 3|\/|3$s
jak myslisz jak ci biedni uczniowie udowodnia mu ze byl swiadom tego ze na tej dyskietce byl ten Vir_??

wlasnie ja w liceum dalem informatykowi w prezencie grę darklords i wszystkie kompy uwalil win cichem a potem kazal mi instalować na 12 kompach windowsa me:D lol ale mialem ubaw:) gośc twierdzil że to wina tepsy nieswiadomie dostal win cicha dopiero o tym dowiedzialem sie ze gra ma wira gdy mi winde wywalilo gowno:)

3|\/|3$s 08.12.2004 22:16

memorando 08.12.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez adbok1
Witam :) szukam informacji co grozi za "rozdawanie" wirusa ?? a dokladniej mowiac :) pewnien nauczyciel z mojej szkoly kazdemy wraz z praca na dyskietce gratis dodaje wirusa :) zupelnie gratis i dotego wie ze daje wira czyli jest swiadom :) przez takie cos prawie kazdemu komp poszel sie ... ;) jest na to jakis paragraf ?? ile za takie cos mozna dostac ?? Pozdrawiam :)

dopoki niemasz 18 lat niemożesz podać go do sądu mogą tylko to zrobić rodzice a kara?? w zawiasach dostanie albo oddalą

p.s ja bym go zatlukl ale dopiero jak wsadzilbym dyskietke do kompa po za tym jesteś dureń antywira brak?? ona was chce nauczyć zasady nieufaj nikomu i sprawdzaj nośniki zanim użyjesz:)

3|\/|3$s 08.12.2004 22:10

hehe..podejrzana sytuacja

pykson 08.12.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez adbok1
A wiemy bo sam sie chwalil :) mowil " na waszych dyskietkach sa wirusy"
(...)

gosc jakis dziwny jest

ale Was (tzn Twojej klasy) to juz w ogole nie rozumiem:
skoro wiedzieliscie, ze na dyskietkach jest wirus, to dlaczego je wkladaliscie do kompow, i dlaczego (jak napisales) "prawie kazdemu" komp padl?

wlozyliscie te dyskietki wszyscy jednoczesnie?

dfx1 08.12.2004 21:13

Więcej na ten temat możesz przeczytać tu:

http://www.law.uni.torun.pl/KOMP-LEX/I9-98.html

adbok 08.12.2004 21:07

WIELKIE!!!!!!!!!!!!!Wielkie TTTTTTTTTTHHHHHHHHHHHHHHXXXXXXXXXXXXX ;p Pomogles mi bardzo :)

3|\/|3$s 08.12.2004 20:26

adbok1:w polskim kodeksie karnym istnieja takie oto artykuly :
"Przestrzegam, że bezprawne uzyskanie informacji, naruszenie integralności
komputerowego zapisu danych, podsłuch i sabotaż komputerowy, a prościej
uszkodzenie, usunięcie zmianę danych, także zapoznanie się z treścią
bezprawnie uzyskanych informacji jest karalne art.267 § 1 k.k. art.267 § 2
art.268 § k.k. art.269 k.k."

rosol 08.12.2004 00:10

Potwierdzam. Co prawda nie chodze a adbokiem do szkoly ale znam kolesia .. zakret na maxa !!

adbok 07.12.2004 23:55

oj ani tym ani tym ;) uczy histy i innych takich :)

legion 07.12.2004 23:36

Cytat:

Napisany przez adbok1
no mlody to on nie jest :) ale inforacji o nim ... nie bede udzielal :) przyznam ze 3|\/|3$s dobrze go okreslil :) to jak zna ktos ten paragraf ?? musze go miec aby go zagiac :) cfaniaka :)

nie o to chodzi ze mozna go zagiac o to chodzi czy jest informatykiem czy tylko samoukiem:D

adbok 07.12.2004 23:18

no mlody to on nie jest :) ale inforacji o nim ... nie bede udzielal :) przyznam ze 3|\/|3$s dobrze go okreslil :) to jak zna ktos ten paragraf ?? musze go miec aby go zagiac :) cfaniaka :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13.