![]() |
Już sobie poradziłem - ale dla następców: wczytajcie plik tekstowy w Subedit Player - tam można ustawiać wszsytko do woli, od czcionki, poprzez PL znaki po dolny margines :)
|
O ile pamiętam to subtitler używa plików SSA. Możesz otworzyć ten plik w notatniku i zmienic sobie czcionke i kodowanie albo wczytać do MaestroSBT czy innego edytora napisów obsługującego SSA :)
|
ideJ nie o to mi chodziło. Umiem wtopić napisy w film jednak chciałbym dowiedzieć się gdzie mogę ustawić takie parametry jak: czcionka, jej wielkość i co najważniejsze POLSKI język (gdzieś musi być ustawianie easteurope) gdyż mam po pierwsze brzydką pogrubioną czcionkę i niestety dziwne znaczki miast polskich liter :(
|
Napisy jakości pewnie nie stracą ;)
Każde przekodowywanie powoduje utratę jakości (choć poziom może być różny). Daaawno nie używałem Subtitler'a ale nie sądzę, by jego konfiguracja była jakoś szczególnie trudna. Odpal i sprawdź.... ^_^ |
No dobra, a jak się nim posługiwać? Chcę wkleić napisy bez straty jakości, da się? :>
|
dzieki! juz mi działa!
|
Subtitler to plugin do VD. Wrzuć go do katalogu plugins w VD, a ładuje się przez menu Video - Filters - Add - Subtitler.
|
obsługa Virtualdub
jak zaladować filtr "Subtitler" do programu Virtualdub,bo jak klikne FILE, nastepnie OPEN, VIDEO i FILTERS wybieram ADD i nie ma tego;/
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09. |