Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 kiedy?? (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-kiedy-44181/)

Berion 10.12.2004 20:30

@AleX69
I dobrze :D może do tej pory coś się ruszy w sprawie BD-R :D

AleX69 10.12.2004 20:09

:mruga:
Cytat:

Napisany przez modernizacje.net
Z najnowszych informacji wynika, że konsola Sony PlayStation 3 zadebiutuje na rynku japońskim wiosną 2006. Z kolei Microsoft obiecuje, że nowe developer kity dla firm tworzących gry na konsolę Xbox 2 będą dostępne w pierwszym kwartale 2005 r.
Po japońskiej premierze PS3 ma trafić na rynek amerykański ***8211; najprawdopodobniej jesienią 2006. Europa będzie musiała na nowe dziecko Sony znacznie dłużej. Na chwilę obecną wydaje się, że w Europie PS3 pojawi się nie wcześniej niż za dwa lata.
Oczywiście prac nad nową konsolą nie zwalnia też Microsoft, przygotowujący Xboksa 2. Na początku przyszłego roku developerzy mają dostać nowe zestawy do tworzenia gier na tę platformę. Obecne w aktualnych developer kitach karty graficzne ATI Radeon 9800 zostaną zastąpione układem nowej generacji, znanym pod nazwą R500. Systemy oparte są na komputerach Apple z procesorem G5.

:mruga:

kiewas 10.12.2004 11:08

No właśnie.. cena będzie główną przeszkodą...

M@X 10.12.2004 10:51

kiewas : tez bym neisamowicie chcial byc posiadaczem PSP, gdyby nie to ze bedzie on kosztowac ponad 1000 zl. Za handled? Podziekuje!

Smartek 10.12.2004 00:54

racja - ninja gaiden gralem, wymiot..
tak samo pro evolution soccer 4 - tez wymiot...
burnout 3 - rowniez..
midtown madness 3 - tak samo...
halo 2 - wiadomo... :)

hehe, nie mam narazie za duzo gier, ale jak na to co zobaczylem to szczena opada :)
pozdro ;)

czero 10.12.2004 00:44

Cytat:

Napisany przez Berion
@czero
magazyn czy forum? :D nie wyraziłem się jasno

I jedno i drugie :), choc gazety za czesto nie kupuje, bo to samo znajde w necie, ale czasem sie zdazy, ze kupie ;).

Berion 09.12.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez kiewas
Dzisiaj w Game One widziałem prezentacje i reklamy konsolki PSP. To będzie killer, a gdy wyjdzie (12.12) GBA SP będzie mogło iśc gryżć piach.
Zwłaszcza Gran Turiismo na PSP wymiata :D Ja chcę to mieć :> :> :> :>

Ale wówczas będzie Dual Screen. NDS ma być wstecznie komatybilny. I zajefajną gfx 2d (na 3d też będzie ją stać, ale to nie ta liga). Kocham 2d, dlatego faworyzuję NDS. Dziś 2d jest już na wymarciu, nawet Metal Slug'a i "robaki" wrzucają w 3d... ...

Zgadnij ile PSP będzie wpier...ł baterii? A same dane techniczne tonie wszystko, poza tym nie wierzę już Sony i jej filmikom, kosmosom itp... oszukali już nie raz (ehh... kapitalizm)

kiewas 09.12.2004 23:42

Dzisiaj w Game One widziałem prezentacje i reklamy konsolki PSP. To będzie killer, a gdy wyjdzie (12.12) GBA SP będzie mogło iśc gryżć piach.
Zwłaszcza Gran Turiismo na PSP wymiata :D Ja chcę to mieć :> :> :> :>

Berion 09.12.2004 23:40

@czero
magazyn czy forum? :D nie wyraziłem się jasno

@Patrixs
GBA SP? Handheldy są fajne, ale piraty mają hoojowe (bateria podtrzymująca save'y). Niedługo NDS (Dual Screen) i PSP (Playstation Portable)... ...

PS:Ktoś słyszał o czymś takim jak dyski UDF? Mają być użyte w PSP (nośnik danych)... ...

Patrixs 09.12.2004 22:21

He he, przypomniało mi się jak kiedyś chciałem sobie kupić Game Boy Adven..., ale w końcu pojawiło się znowu coś nowego i skończyło się na tym że kupiłem sobie fajne buty :)

czero 09.12.2004 22:17

Cytat:

Napisany przez Berion

@czero
Czytasz? Udzielasz się tam? - świetne forum (kryptoreklama)

Raczej czytam ;).

Berion 09.12.2004 21:10

Cytat:

Napisany przez MariuszV
Aha i jeszcze jedno mieszkam w stanach i jesli kupie tutaj czy to PS 2 czy X-Box to beda czytaly tylko pltyt w NTSC a o PALu moge zapomniec. Czy sie myle??

Najlepiej kup sobie obie :D (jak Ciebie stać).
Każda ma coś do zaoferowania... Ja się ostatnio takpodjarałem X'em, że chyba kupię :D (Halo1/2, NinjaGaiden, PanzerDragoonOrta, ProjectGothamRacing1/2 - to ścisła czołówka)

Gdybyś się zdecydował na X'a, rozważ dostępność gier (o oryginały trudno, piraty też)

A co do twojego pytania z cytatu:
Bez mod-chip'a nie (też nie wiem jak ma się sprawa z X-klockiem, ale pewnie podobnie). Jeśli PS2 to z Ripper'em 3 lub DMS4, Jeśli X-Box to z Alladyn'em lub LPC... ...

@czero
Czytasz? Udzielasz się tam? - świetne forum (kryptoreklama)

@kiewas
Oczywiście, pomyłka...

czero 09.12.2004 19:10

Cytat:

Napisany przez Smartek
przepraszam :(
spojrzalem na nazwe i pierwsze takie skojarzenie sie nasunelo :)
pozdro and peace ;)

Spoko, ja sie nie gniewam :) :piwo:.

Smartek 09.12.2004 19:02

Cytat:

Napisany przez czero

Najpierw sprawdz, a potem pisz.

przepraszam :(
spojrzalem na nazwe i pierwsze takie skojarzenie sie nasunelo :)
pozdro and peace ;)

czero 09.12.2004 18:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
wierzysz w to, ze na forum o psx'ie bede polecali xboxa? ^_^ ^_^
kazdy chwali swoje! tak bylo, jest i zawsze bedzie...
a nawiasem mowiac - xbox wymiata _^ ^_^ ^_^ ^_^
pozdro ;)

To nie jest tak.
Forum nazywa sie PsxExtreme, bo tak sie nazywa takze czasopismo. Powstalo ono dosc dawno zanim pojawilo sie PS2, a tym bardziej Xbox czy GameCube, stad ta nazwa.
Na forum kazda z konsol ma swoj dzial, w ktorym wypowiadaja sie posiadacze danej konsoli. -> Forum PSXExtreme

Analogiczna sytuacja, choc moze troche naciagana jest z naszym forum. To ze nazywa sie 'CDRinfo' nie znaczy ze traktuje wylacznie o sprawach CDR, ale takze o DVD.

Najpierw sprawdz, a potem pisz.

Cytat:

Napisany przez MariuszV
Aha i jeszcze jedno mieszkam w stanach i jesli kupie tutaj czy to PS 2 czy X-Box to beda czytaly tylko pltyt w NTSC a o PALu moge zapomniec. Czy sie myle??

Jezeli jej nie przerobisz to tak. Mowie o PS2, nie wiem jak jest z X'em ale pewnie podobnie ;).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:46.