![]() |
napislaem ze mam 256 ale nie napisalem ze dzialalo jakis czas na 2x256 + 1x128 MB, az do momentu gdy kumpel naprawil kompa :( (na jakims ECS :D)komp byl wydajniejszy pod xp w grach prawie zero roznicy :(
|
Cytat:
|
@Ormianin , no nie ma reguły to tylko sprzęt.
Gigabyte też zaczął oszczędzać nie rozbudowując tak jak inni np. układów zasilania impulsowego dla złącza AGP np.. Z tym że jakby patrzeć wstecz to prawie każda firma ze sprzętem jakąś wpadkę miała, ma lub...bedzie miała, to tylko sprzęt - może zawieść w kazdej chwili Ja jadę w tej chwili na Ga7-VT600 1384 - wziąłem ją właśnie ze wzgledu głównie na te dodatki no i interesowała mnie stabilność. Jak narazie jest ok z tym, że płyta nie dla overclockerów, no coś tam podkręcic się da, ale niemożność zablokowania na stałe AGP/PCI dyskwalifikuje ją do kręcenia. |
Cytat:
EPOX musze przyznac to bardzo dobry produkt |
Miałem jakiś czas temu Gigabyte'a BX2000 na Slot 1 w nim PentiumIII 500Mhz.
Napiszę tylko tylke : zarówno Win98 jak i później XP miałem bez zwisów i problemów ok roku bez formatu (w styczniu przeważnie go robiłem, ale potrzeby nie było). Płyta stabilna jak skała BIOS najnowszy umozliwiał włozenie do niej (oczywiście przez przejściówkę) Tulalatina i obsługiwała dyski do najwyższej pojemności przewidzianej na ten chipset . Sam czasami byłem zdziwiony jej stabilnością. Mam ją zresztą do teraz - zastanawiam się czy nie postawić jakiegoś drugiego komputera - by nie łazić za daleko :mruga: . Z Asusami też miałem do czynienia, ale coś w nich po kilku latach za szybko puchły kondziorki i trzeba by najpierw sprawdzić przed zakupem. Teraz tez mam Gigabyte'a juz pod inny procesor - postawiłem na tą firmę własnie ze względu na stabilność - do tej pory sie nie zawiodłem. |
Cytat:
|
hm, az mnie przestraszyles ze mi pamiec szwankuje, wiec sprawdzilem - byly tez apollo ze slot1 http://www.tomshardware.pl/motherboa...sb-133-02.html
reszta - prawda :) |
jaka plyta
ja bym proponował pod pIII i celerona plytke abit st-6 na intelowski i815EP, osobicie taka posiadam, komputer mi sie przez 4 lata nie wieszal, jedynym co bylo ostatnio problemem to kurz ale wyczyscielem i problemy sie skonczyly. od siebie polecam.... kazdy jednak ma inne zdanie
co mam w kompie to raczej firmowe podzespoly i nie sprawiaja problemow ps. plyta jest dos wydajna. a procesor sam z siebie podkrecil sie 20MHz. pomimo ze jest wszystko jak powinno byc, dobrze sie na niej podkreca. Cytat:
|
Cytat:
Po BXie wyszedl i810 na slot 1 i potem i815 na socket 370, ale nie dorownywal niestety BXowi... implementowano w mostku poludniowym rozna obsluge peryferow i dyskow ATA-66 w tym czasie, z pamiecia to trudno mi sie wypowiadac... kto mial 512 RAM w tamtym czasie?! :) Zdaje sie ze mozna bylo wsadzic wiecej ale pamiec nie byla cache-owana przed BX - ZX wszelkiej masci, ale nie polecam |
bx tylko do starych akcesoriow (choc ich stabilnosc jest legendarna)
wydajnosc apollo pro byla podobna, a lepiej bylo z obsluga nowszych (na tamte czasy) peryferiow, no i wiecej pamieci szlo wlozyc (do poltora giga, 3x512) po bx wyszedl jeszcze jeden chip intela (razem z apollo pro, tez obslugiwal ata100) ale pameici tylko 512 obslugiwal, co juz wtedy bywalo zabwane do niektorych zastosiowan - nazwy chipa nie pamietam |
Cytat:
|
Cytat:
|
płyta główna?
Siemka
Czy moglby mi ktos doradzic ktora plyta na slot1 pod pentiumy PII/PIII jest najlepsza? Najlepiej na chipsecie intela. Dzieki wielkie. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53. |