![]() |
LITEON 1653S -Jak świeci dioda w czasie pracy
pytanie banalne,ale mnie zastanawia czy zmienia się kolor świecenia diody w czasie jej pracy- dokładniej mówiąc przy nagrywaniu.W moim egzemplarzu jest tak -DVD -RW mruga zielonym -----DVD+RW świeci ciągle zielonym-CDR mruga zielonym.DVD+R mruga zielonym.Z posiadanych informacji wiem że starsze modele zmieniały kolor świecenia.PYTANIE kieruję do posiadaczy tych napędów I ZNAWCÓW TEMATU .proszę o szybką odpowiedz -zostało mi 2 dni na ew.wymianę-potem serwis.
|
Tak to już jest z 1633S jest tak samo :) nic nie zmieniaj jest ok - amber (pomarańcz) mruga tylko wtedy gdy jest żle przeflashowany (ma to chyba oznaczać problem z biosem prawda ??? ). Tak zrobiono z liteonem na pewno od modelu SOHW-1213S ale może i już wcześniej tak było, tego akurat nie wiem
Chociaż wystarczyło tylko poszukać |
@tengu
wczesniej bylo tak no i jest w poprzednich modelach _51 i 8_2 zielona - odczyt czerowna - wypalanie (swiecenie ciagle), mruganie podczas flashowania pomaranczowa - zle przeflashowanie i nagrywanie przy niepelnym buforze |
U mnie podczas nagrywania miga na zielono rownomiernie (podobnie jak bylo w napedach TEAC) podczas odczytu zielono
|
No właśnie nie byłem pewien - a teraz tylko zielona (przy nagrywaniu mruga przy odczycie ciągle się pali) i amber przy błędzie flashowania. Fajnie by było, żeby było jak kiedyś :)
|
Cytat:
|
Czyżby LiteOn na diodach zaczął oszczędzać?? :D
|
Chyba tak bo to beznadziejny pomysl.Diody sa 3 kolorowe wiec czemu nie wykozystac tej zalety Miałem liteony od modelu cdrw 24x chyba wszystkie modele i ostatnio obserwuje pewne cofanie się w rozwoju jak i w napędach cdrw jak i dvd
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03. |