![]() |
Polecam tą strone, tam jest opis jakie kanały są na danym satelicie. Nie zawsze można oglądac wszystko, czasem zmienią kody itp, no ale to jest zabawa :mruga: a z kartą SS2 można dużo sobie looknąć, no ale to chyba już wiesz jeśli ją kupujesz.
|
Cytat:
Nie będę juz kombinował :nie: A co do tych kanałów to są jakieś naprawdę ciekawe na Thorze i Syriuszu? P.S. Co do konwertera to zamówiłem właśnie Golden Interstar i Disqc Viper, bo takie polecają :D |
No tak teraz wiem, ale to się nie uda, bo jak chcesz niby ustawić w ognisko czaszy dwa konwertery? aby mieć sygnał z tej samej pozycji satelitarnej. Tak jak już mówiłem ustaw na Hot Bird"a bo ma słabszy sygnał od Astry, a zeza daj na Astre i nie kombinuj, bo szkoda twojego czasu. Jeśli chodzi o czaszę to do zeza lepsza jest ta od cyfry, bo można dostać gotowy uchwyt. Jest tylko jeden problem, czy to się opłaca? Jeśli masz trochę miejsca kup trzeci talerz i już. Sam ma dwa na HB i Astre, bo uważam to za bardziej racjonalne, gdyż w każdej chwili mogę jedną z anten przestawić na innego satelitę i mieć dalej odbiór z tej drugiej, a wierz mi jest, na co czasem popatrzeć zwłaszcza na Thorze i Syriuszu, no i na Hispasacie trochę tego zostało.
Aha jeśli chodzi o karty DVB-S do kompa to mają one pewną wadę, a mianowicie małą wydolność prądową zasilania konwertera, więc z tego co czytałem i widziałem na własne oczy to nie każdy konwerter się do nich nadaje. Szczególnie polecane są Golden Interstar. Pozdrawiam |
Cytat:
Na czaszy WizjiTv jest narazie jeden konwerter, który jest podłączony to tunera i odbiera sygnał z HotBirda :taktak: Na czaszy od Cyfry+ jest jeden konwerter i jest narazie do niczego nie podłączony (czekam na SkyStar2) :taktak: I teraz chciałem na czaszę od WizjiTV dołożyć drugi konwerter na zezie, aby odbierał sygnał także z HotBirda i wysyłał go ale do SkyStar. Antena Cyfry+ będzie wtedy ustawiona na odbiór z Astry i będzie wysyłała sygnał także do SkyStar2 :D Te dwa konwertery, które będa wysyłały sygnał do SkyStar2 bedą połączone Disqc Viper 2/1 :taktak: Teraz chyba wiesz o co mi chodzi. Mam 3 konwertety, więc nie chce kupowac nowego z dwoma wyjściami :nie: |
Jakoś nie zrozumiałem o co biega, ale jeśli chodzi o odbiór z jednego satelity na dwa tunki to potrzebny jest konwerter twin.
|
Chyba inaczej to zamontuję :D
Mam czaszę WizjiTv i jest ustawiona na satelitę HotBird. Podłączyłbym drugi konwerter na zezie do tej od wizji, a tą czaszę Cyfry+ zamontował nad tą Wizji i skierowałbym ją na Astrę 19,2E :taktak: Da radę, aby dwa konwertety na jednej czaszy odbierały sygnał z tego samego satelity? Nie miałbym kłopotu z odbiorem Astry wtedy :D :help: |
Cytat:
|
Cytat:
Konin - 90km na wschód od Poznania :taktak: |
Nie pisałeś gdzie mieszkasz, jeśli na zachodzie kraju to taka czasza wystarczy na HotBird'a i Astra 19,2, ale antene należy ustawić na HB (słabszy sygnał), a zeza na Astre i będzie git.
|
To chyba sprzedam ten zestaw Cyfry+ (talerz, konwnter, mocowania...) na allegro :taktak:
Kupiłem go za 61zł i jest nowy, więc ze sprzedażą chyba nie będzie problemu :nie: :D A kupię antenę 90cm :taktak: P.S. Czyli jednak sprzedaje ten zestaw, ponieważ tutaj jest zestaw za 163zł z czaszą 90cm :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36048670 |
Cytat:
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=36745906 http://img.allegro.pl/photos/orygina...67459/36745906 |
mowię przecież są tzw dual konwertery w jednej obudowie dwa gniazdka a wtedy nie trzeba mieć dwóch zeza montujesz jak chcesz z dwóch różnych odbierac satelit w wypadku eutelsat hot bird i astry zez da radę na 65 cm w wypadku takich satelit jak telekom masz problem i tyle
|
w sumie tak jak powiedzial roman...... da sie ale moze byc ciezko ale moze sie udac...
|
Da się ale niestety musisz dokladnie nastawic te 2 konwerstery gdyz jesli czasze masz troszke starsza to nawet rprzy powiewie wiatru obraz ci sie bedzie psul na jednym z konwerterow.
Polecam zdecydownanie zakupic czase 95cm i nie bedzie zadnych problemow. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:46. |