Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   czy skaner jest zwalony (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czy-skaner-jest-zwalony-44219/)

Turboni 09.12.2004 19:24

czy skaner jest zwalony

mam skaner trust flat scan 19200 usb dalem za niego smieszna kase ale mam pytanko.
jest to skaner pod usb i zasilanie tez ma przez usb.
i tak po wlaczeniu lampa skanujaca nie zapala sie tak jak powinna swiecic - czyli na bialo tylko miga i ma przeblyski w roznych kolorach.

skaner skanuje ale sa same paski rozno kolorowe po zestanowaniu, tak chodzi super ale to co wyzej

zainstalowalem najnowsze stery do niego i to samo.

koles od ktorego go wziolem mial takie same problemy ale nie caly czas zdazalo mu sie to raz na 15 scanow a w sumie skanerem wykonal max 100 scanow.

EDIT:

zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz jak mialem poprzedni skaner to on sie zawsze przed skanowaniem rozgrzewal okolo 40s a ten odrazu skanuje

moze to przez to :>

pykson 09.12.2004 19:48

ja mam podobna sytuacje ale na musteku podpietym rownoleglym.
kolorowe pionowe linie przez cala wysokosc skanu. tylko ze sytuacja wystepuej okresowo, w niektore dni sa, w inne nie ma zadnych. nie wiem od czego to zalezy, czyscilem lampe, kabelkiem ruszalem, i bylo to samo, potem na jakis czas zniknelo samo, i czasem sie pojawia.

Turboni 09.12.2004 19:57

mialem tez to na wczesniejszym skanerze mustek bear paw 4800ta pro II wiec sie go pozbylem.

od dzisiaj mam ten skaner i narazie bez zmian caly czas to samo :(

sztanc 09.12.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez Turboni
mialem tez to na wczesniejszym skanerze mustek bear paw 4800ta pro II wiec sie go pozbylem.

od dzisiaj mam ten skaner i narazie bez zmian caly czas to samo :(

Ja na moim Plusteku P12 mam jeszcze lepsze jajo, preskan jest caly na zielono, zas na skanie mam linie jakby z dyferencji fal. Poslalem skany na serwis, jak sobie zyczyli i serwis zamilkl. Niezle, co? Ale do txt wystarcza.

mr_spock 09.12.2004 22:12

czy ten skaner jest zasilany tez przez USB?
u mnie nie chcial dzialac, bo kabel byl kiepski (od drukarki), jak zalozylem firmowy dostarczony ze skanerem to juz bylo ok

Turboni 09.12.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez mr_spock
czy ten skaner jest zasilany tez przez USB?
u mnie nie chcial dzialac, bo kabel byl kiepski (od drukarki), jak zalozylem firmowy dostarczony ze skanerem to juz bylo ok

tak skaner jest zasilany po usb i kabel jest od niego firmowy

mr_spock 09.12.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez Turboni
tak skaner jest zasilany po usb i kabel jest od niego firmowy

Tak, sory:)
nie doczytalem w pierwszym poscie

woitas 10.12.2004 10:26

za taką cenę (była zadziwiająco niska) nie należy oczekiwać cudów.
wg mnie skaner jest walnięty.
stawiam na dwie możliwości: uszkodzony kabl usb albo lustra.
chociaż ciężko z opisu wywnioskować - trzeba by to zobaczyć.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41.