![]() |
czy skaner jest zwalony
mam skaner trust flat scan 19200 usb dalem za niego smieszna kase ale mam pytanko.
jest to skaner pod usb i zasilanie tez ma przez usb. i tak po wlaczeniu lampa skanujaca nie zapala sie tak jak powinna swiecic - czyli na bialo tylko miga i ma przeblyski w roznych kolorach. skaner skanuje ale sa same paski rozno kolorowe po zestanowaniu, tak chodzi super ale to co wyzej zainstalowalem najnowsze stery do niego i to samo. koles od ktorego go wziolem mial takie same problemy ale nie caly czas zdazalo mu sie to raz na 15 scanow a w sumie skanerem wykonal max 100 scanow. EDIT: zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz jak mialem poprzedni skaner to on sie zawsze przed skanowaniem rozgrzewal okolo 40s a ten odrazu skanuje moze to przez to :> |
ja mam podobna sytuacje ale na musteku podpietym rownoleglym.
kolorowe pionowe linie przez cala wysokosc skanu. tylko ze sytuacja wystepuej okresowo, w niektore dni sa, w inne nie ma zadnych. nie wiem od czego to zalezy, czyscilem lampe, kabelkiem ruszalem, i bylo to samo, potem na jakis czas zniknelo samo, i czasem sie pojawia. |
mialem tez to na wczesniejszym skanerze mustek bear paw 4800ta pro II wiec sie go pozbylem.
od dzisiaj mam ten skaner i narazie bez zmian caly czas to samo :( |
Cytat:
|
czy ten skaner jest zasilany tez przez USB?
u mnie nie chcial dzialac, bo kabel byl kiepski (od drukarki), jak zalozylem firmowy dostarczony ze skanerem to juz bylo ok |
Cytat:
|
Cytat:
nie doczytalem w pierwszym poscie |
za taką cenę (była zadziwiająco niska) nie należy oczekiwać cudów.
wg mnie skaner jest walnięty. stawiam na dwie możliwości: uszkodzony kabl usb albo lustra. chociaż ciężko z opisu wywnioskować - trzeba by to zobaczyć. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |