![]() |
Co Lepsze Dvd+r Czy Dvd-r ?
Witam !!!
Pytanie w tytule ... na czym nagrywać żeby było lepsze, trwalsze i bardziej kompatybilne ze odtwarczami stacjonarnymi. Oczywiście biorę pod uwagę tylko nośniki markowe. (tak dla informacji mam Plextora 716A) Z góry dzięki za odpowiedzi. |
nie dziekuj za odpowiedzi tylko poszukaj, na forum bylo juz wiele razy pisane o + i -
|
Witamy z nowym sprzętem.
Plextora 716A do testów nam brakuje. Prośba o jak najwięcej testów na różnych płytkach w Plextools. :) |
Cytat:
|
Witam !!!
Jak tylko skończę z testami podam wyniki, a dałem za niego 650 zł. Ciekawostką jest że ma on firmware w wersji 1.02 a na stronie Plextora jest dopiero dostępny 1.01. (dziwne). Ale pierwsze spojrzenie na jakość nagrywania (nośnik TDK DVD+R x8) w porównaniu np do Lite-on 812S (taką miałem poprzednio) - JEST O NIEBO LEPIEJ. Praktycznie nie występują błędy zapisu. Pozdrawiam. |
powracajace jak bumerang - liteon i tdk to nie jest dobre polaczenie
chcesz porownywac - porownuj z verbem nagranym na litku ;) oczywiscie + |
Cytat:
jak zwykle trafnie napisane a co :> |
Hej !
Wiesz jestem laikiem ale w momencie gdy kupuję jakiś produkt w tym przypadku nagrywarkę Lite-on nie powinno mnie interesować jak nagrać płyty (podkreślam markowe) żeby było dobrze - ona poprostu ma to zrobić , a czy zrobi to w ten czy w inny sposób jest wykładnikiem jakości danego produktu. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Mat - grubo sie mylisz - jakosc nagrania zalezy od trafnego polaczenia nosnika i spawarki w zgrana parke (jak w malzenstwie ;p )
kazda nagrywarka ma plyty ktore lubi i takie ktorych nie lubi litek od lat nie lubi tdk i od zawsze nagrywa lepiej na plusach - tak juz po prostu jest plextor za to ma gorsza korekcje bledow, lg bardziej sie grzeje i zdecydowanie nie nadaje sie do palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad... itd itd kazda spawara ma plusy i minusy ice - no i mnie uprzedziles :piwo: |
Hej !
To nie była nerwowa odpowiedź tylko ja tak poprostu podchodzę do tych urządzeń. Wychodzę z założenia , że jeśli kupuję dobry produkt i stosuję dobre "materiały eksploatacyjne" to powinno wszystko być ok. I twierdzę że My jako nabywcy danego produktu powinniśmy liczyć na większą "wszechstronność" danego towaru. A nerwowy nie jestem pozdrawiam Mateusz :mruga: |
Prawdą jest to co napisali koledzy powyżej
Każda nagrywarka ma płyty które lubi :serdusz: i których nie lubi:nie: W miarę używana nagrywarki będziesz musiał zweryfikować które twojemu Plesiowi podejdą, a które nie. Wiadomo - im droższe, tym lepsze (choć nie zawsze). Ale człowiek to taka bestia, że kombinuje żeby było jak najlepiej i przy okazji jak najtaniej. Więc jeśli znajdziesz tanie nośniki, które palą się u Ciebie prima sort to je kupuj :D Witam na forum :) |
a ja w poniedzialek wymieniam litka na plexa :D:D:D
zobaczymy jak bedzie sie spisywal bo ostatnie dni litka to katorga dla niego wlasnie pale 12 plyt podrzad a jutro 22 podrzad :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:18. |