![]() |
liteon 52327s !!!
mam pytanie, czy bios qs5a to najnowszy bios? bo na cdrinfo w downloadzie jest inny ,chyba starszy?...cholera z tymi biosami...
|
Nawet jest przyklejony artykół o biosach
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=26080 Liteon 52327s jest w dwóch wersjach z epromem i bez epromu (należy uwzględnić to przy zmnianie biosu) |
to jest najnowsza oficjalna wersja. wyszla pare dni temu, dlatego niektore serwisy moga miec starsze wersje.
pozdr |
Cytat:
spoko thanx |
dobra jak sprawdzić czy moja nadymara jest z epromem?
|
ten qs5a to jest kombajn (jak poprzednie), czy tylko do bez epromu?
|
Cytat:
oj staaary sam chciałbym wiedzieć...nie wiem ale u mnie działa ,a moze ty wiesz jak odróżnić tą nagryware z epromem od tej bez? |
kiedy kupiles i jaki masz nr biosu? jesli QS0C lub wczesniejszy tzn ze z epromem.
a Jesli nie, to nie wiem :) ja mam z epromem tyle wiem |
Cytat:
(od pewnego monentu wersji biosu) nie trzeba nic wiedziec BIOS sam rozroznia czy i z jak wersja Nagrywarki ma do czynienia i wgrywa sie bez problemow. |
Cytat:
kiedys nie bylo tej nagrywarki w 2opcjach wiec nie bylo potrzeby rozpoznawania. |
ten bios jest tylko do Rev2
a czy masz Rev1 czy 2 to rozpoznasz po obecnym biosie, jeśli masz QS0* (np. QS0E) to masz Rev1, w przypadku jeśli QS5* (np. QS58) to masz Rev2 prościej się już nie da ;) |
czyli ten qs5a jest tylko do tych bez epromu? dobrze rozumiem? :)
|
Cytat:
No tu bym sie nie zgodzil bez znaczenia jak wersja nagrywarki przynajmniej z wesjami R52QS0E57 / 58 ale odnosnie LTR-52327S, rev. 2: QS5A tu tez tak samo pisza http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=116909 |
firmware do ltr52327s
Witajcie. Mam ltr52327s wczoraj przeglądałem stronki liteona i znalazłem firmware R52QS0E5A wiec go sciągnąłem i wgrałem wczesniej miałem
R52QS0E58 po tej operacji moja nagra ma mozliwosc nagrywania z trzema predkosciami 4x,8x,52x próbowałem powrócic do poprzedniej wersji ale klapa nic nie da sie zrobic przynajmniej ja nic nie moge poradzic czy jest jakies rozwiazanie z tej przykrej sytuacji. Prosze o POMOC!!! moze ktos cos wie .A co ciekawe na zakładce własciwosci sprzetu{tej nagry}pojawiła sie zakładka region dvd to jest bardzo dziwne :help: |
wydaje mi się , że aktualizacja następuje tylko w LTR-52327S rev2. bo w starszych wersja firmware jest cały czas QS0E ... jeśli sie mylę, prosze o korektę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46. |