![]() |
hmmm
Mi na Verbach srednia c1 wychodzi na 1,5 i wiecej :| nagrywane 32X |
Ciapek - zrob zrzut KProbem - jakos cdspeed zawsze mial malo wiarygodne wyniki
oczywiscie szczeze zycze zeby z kprobe byl identyczny albo jeszcze lepszy :) |
Ilość załączników: 1
rzeczywiście im mniej błędów C2 tym lepiej - wogóle jak ich nie ma jest OK.
Błędów C1 także. Załączam jedną z wzorowo nagranych płyt na mojej LG, Dysan Gold od Prodisca, a odczytany na DVD LiteOn'a Zetoxa osiąga na pastelach 0.1-0.2 C1 Errors, ja nastomiast 0.02 :) General Information Drive: JLMS XJ-HD166S Firmware: DTS6 Disc: Data CD Selected speed: Maximum C1 errors Maximum: 5 Average: 0.02 Total: 114 C2 errors Maximum: 0 Average: 0.00 Total: 0 Jitter: n/a Scanning statistics Number of samples: 39238 Average scanning interval: 0.12 sec Glitches removed: 0 |
nie pal tdk na litku - jakosc gorsza niz innych plyt w tej cenie, np verbatimow (notabene nawet verby sa tansze nic tdk) - te dwie firmy sioe nie lubia ani w cd ani w dvd
|
polecam Verbatimy Pastele lub Super Azo, błędów C1 średnio w granicach 0.1 - 0.2 maximum 0.5. Nagrywanie x32 lub x24 nie wolniej i nie szybciej.
|
Jak nie ma c2 to już jest dobrze :spoko:
|
test płyty TDK d-view x52 nagranej prędkością x16:)
test płyty TDK d-view x52 nagranej prędkością x16:)
tym razem obrazek powinien ładować się bez problemu |
hmm... http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=27600 :czytaj:
|
Zapisz ten obrazek w jakimś przyzwoitym formacie bo jakoś długo się ładuje.
|
błedy C!, C2 i inne!!!!
witam.
może mi ktos powiedzieć jakie znaczenie dla odczytu płyt ma ilość błędów C!??? załączam wynik testu płytki TDK d-view x52, którą nagrywałem prędkością x16 a następnie sprawdziłem ilość błędów przy pomocy Nero. Moje pytanie kolejne. Czy wynik jakości tej płytki jest dobry dosyć??? jaki jest poziom błędów C1 najlepszych płytek?? i które płytki sa najlepsze pod tym wzgledem. dzięki za odpowiedzi z góry;) :spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |