![]() |
Hmmm... możliwe... niektórym płyny kojarzą się inaczej - i to całkiem jednoznacznie.... :)))))))))))))
A propos Vobisa - nie znam tej strony, ale moje doświadczenia nie są zbyt straszne :)))) Pozdrawiam. |
moze zapomnieli używć dołączonego płynu :).. powanie oprócz tego nie widze zadnego innego wyjscia bez dotarcia do Vobis'a -- troche o nich czytałem na stronce www.mojazemsta.com nie dobrze o nich gadają
|
Nie jestem przekonany czy dyskietki czyszczące to jest to....
1. Dlaczego napęd nie czyta tylko niektórych dyskietek( np. 1 na 10) 2. Parę lat temu odradzano mi statowanie dyskietek czyszczących - ale może coś się zmieniło :)))) |
... słuchajcie cany(r), dyskietka czyszcząca to jest to.
|
użycie dyskietki czyszczacej nie wiąze się z zrywaniem plomb więc może warto to przetestować
pozdro |
Plombuje i... przestrzega plomb :))) ale zobaczymy - chyba już ich "nauczyłem" właściwej postawy :))))
|
a bo Vobis plombuje zestawy ? ..:( w takim razie nie masz wyjscia ...tylko dodatkowy kłopot
|
Hmmm.... chętnie bym przeczyścił ale komp jest jeszcze 5 miesięcy na gwarancji, więc niech serwis się wykaże :)))
|
w Vobisie ? ....hmmmmmm lepiej spróbuj przeczyscic napęd...a dopiero potem uderżaj do nich...
|
a próbowaleś użyć czegoś do wyczyszczenia głowicy?
toć to zapos magnetyczny a glowica niewiele się rózniod magnetofonowej i potrafi się niezle zabrudzić użyj dysjietki czyszczącej ale nie zapomnij o zroszeniu jej płynem bo jeśli nie to wtedy z czyszczącej robi się szlifująca :) ja ma napęd w pracy co już ma 4 lata i nadal dobrze pracuje / a często używam dyskietek/ pozdro |
Hmmm... dzięki za odpowiedź chociaż nie jest ona zbyt pomyslna... Spróbuję jeszcze rozeznać problem gwarancji (zestaw kupiony w Vobisie).
Pozdrowienia |
chyba jednak po prostu sie zestazala - 1,5 roku to niby malo, ale sam napisales ze uzywasz dyskietek [ja nie mialem ZADNEJ w reku od bobrego roku...] dosc czesto
czas na zakup nowego drive'a |
Napęd dyskietek
Może niezbyt typowy problem ale tylu tutaj fachowców że ośmielę się....
Mam mały dylemat - od 2-3 tygodni moja 1,5-roczna stacja dyskietek ma czasem problemy z czytaniem.... Czasem trzeba przeładować kompa, czasem wystarcza kilkakrotna próba... Czy to znaczy że stacja zaczyna się kończyć czy też wskazuje to na jakieś problemy z oprogramowaniem? Bo dzieje sie tak coraz częściej ale że pracuję na wielu (markowych) dyskietkach nie zauważyłem czy dotyczy to wciąż tych samych....:( Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:49. |