![]() |
Jak polaczyc 2 filmy [dvd] na jednym dvd
Witam otoz mam pytanko, jak polaczyc 2 filmy i pozniej w menu dac wybor jednego z 2 :(?
edit: Dokladniej chodzi oto aby mniejszy film po przerobieniu z avi do dvd wrzucic do plikow wiekszego i pozniej w menu wyedytowac sceny aby moznabylo wybrac start tego dodanego filmu. |
Program Ulead Movie Factory lub niemiecka wersja Filmbrennerei
|
Tego wyżej nie uzywałem. Nie wiem co potrafi. Wydaje mi się że jednak bez autoringu całego materiału się nie obędzie. Jeśli masz dwa filmy z gotową strukturą DVD to musisz "rozebrać" VOB-y, przy pomocy VOB-edita lub np Vobratora. Potem jakiś soft do Autoringu np Spruce DVD Maestro i zabawa (Maestro wymaga oddzielnych ścieżek video i audio). Jak masz dwa odzielne avi to w zależności od kodeka w którym były zrobione całość zrobisz łatwiej za pomocą Pinnacle Studio czy Sony vegas.
|
2 DVD w jeden
Program Ulead Movie Factory lub niemiecka wersja Filmbrennerei konwertuje VOBy do mpeg 2. Niestety dzieli VOBy na kawalki po 200 Mb i mniejsze.Wszystko to mozna potem poskladac w dowolna calosc i stworzyc nowe menu. Uzywam tej metody do ostatecznego autohringu filmow nagranych na stacjonarny DVD rekorder.Klipy mozna przyciac, czyli np. usunac reklamy. Mozna w opcjach zaznaczyc, zeby zachowal kompatybilna z DVD bitrate, wtedy jakosc wynikowa bedzie rowna wyjsciowej.
|
Spróbuj Vobratora
Sam go używałem ale z jedną uwagą. Miał problemy z rozpoznaniem formatu plików dźwiękowych z oddzielnych vobów. Pomogło złączenie binarne vobów w jeden duży. Po tej operacji wszystko było ok i po rozebraniu voba zawsze dostawałem jeden pliczek (kilkuGB) z obrazem i każdą ścieżkę dźwiekową oddzielnie. Ponadto napisy w jakimś nie znanym mi egzotycznym formacie (Subtitle Workshop tego nie poznawał).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:51. |