![]() |
Hmm... Mam taki program jak Terminator, trzeba jeszcze zrobic do niego kabelek. Choc schemat mam ale to koszt z rzedu 100zl wiec nie wiem czy jest sens.
|
@REi zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o zdejmowanie po imei, ale za darmo - to tak jak wyzej.
A do tego co ty podales i tak jest potrzebny kabel/box itp, poniewaz progam musi sobie zczytac nie tylko imei, ale i inne dane, a dopiero potem generuje kod. |
Po tym kabelku raczej nie pojedziesz z softem ani simem - z tego co wiem musisz miec specjalny kabelek serwisowy - okolo 100 do 200 pln na gieldzie (wiekszosc ceny to oprogramowanie). Sam mam taki kabelek i o ile do dzwonkow itp jest idealny to chyba nic wiecej z nim zrobic nie idzie ale sam nie jestem pewien - moge sie mylic.
|
@Rei tylko skad taki generatorek do erkow dobrac. Kidys kombinowalem i raz wpisalem kodzik, ale byl bledny ;( Jeszcze mam dwie proby. A po tym kabelko by dalo rade pojechac z simem i wymienic soft.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jest kod na sprawdzenie sim locka (dokladnie wchodzisz w menu serwisowe) ale zeby go zdiac to trzeba po kablu mialem t68
a ten kod sie wklepuje jakos z klawiatury nie pamietam lewo, lewo, lewo potem prawo, prawo a potem lewo - jakos tak ale na 100% nie pamietam |
@@ndy - sam mozesz sie przekonac ze masz takie menu - "wklep" w telefonie (bedac na pierwszym ekranie - tym z tapetka itp)
< * * < (< - to szczalki telefonu) moze ci sie nie udac za pierwszym razem ale sie nie przejmuj - mi tez sie za 1 razem nie udalo. potem "kliknij" na siec a telefon poprosi cie o kod - tylko nic tam nie wpisuj !! wyjdz przyciskiem NO bo jak 5 razy wpiszesz zly kod to simlock sie zablokuje i zadne kabelki nie pomoga. |
Ilość załączników: 1
W T65, T68i oraz w T630 (te trzy telefony mam/mialem - nie mam juz t65) na 100% jest menu ustawien simlocka i przy probie zmiany prosi o kod.
dla niedowiarkow zdjecie t68i z wlaczonym tym menu(jak widac siec ma zamknieta klodke): |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do pytania glownego to na aukcji pisze ze mona usunac blokade. Aby sie upewnic zapytaj sprzedajacego. |
hmmm bodajże do wgrywania softa w niektorych telefonach musza byc specjalne kabelki (system-bus czy jakos tak ;) ). Nie wiem jak to w tym telefonie ;)
|
ale mi bardziej chodzi czy da rade tym kabelkiem zmienic sobie soft.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |