Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ericsson T65 i kabel do niego (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ericsson-t65-kabel-niego-44369/)

andy 13.12.2004 15:23

Hmm... Mam taki program jak Terminator, trzeba jeszcze zrobic do niego kabelek. Choc schemat mam ale to koszt z rzedu 100zl wiec nie wiem czy jest sens.

epol 13.12.2004 15:06

@REi zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o zdejmowanie po imei, ale za darmo - to tak jak wyzej.

A do tego co ty podales i tak jest potrzebny kabel/box itp, poniewaz progam musi sobie zczytac nie tylko imei, ale i inne dane, a dopiero potem generuje kod.

REi 13.12.2004 00:53

Po tym kabelku raczej nie pojedziesz z softem ani simem - z tego co wiem musisz miec specjalny kabelek serwisowy - okolo 100 do 200 pln na gieldzie (wiekszosc ceny to oprogramowanie). Sam mam taki kabelek i o ile do dzwonkow itp jest idealny to chyba nic wiecej z nim zrobic nie idzie ale sam nie jestem pewien - moge sie mylic.

andy 12.12.2004 23:07

@Rei tylko skad taki generatorek do erkow dobrac. Kidys kombinowalem i raz wpisalem kodzik, ale byl bledny ;( Jeszcze mam dwie proby. A po tym kabelko by dalo rade pojechac z simem i wymienic soft.

Turboni 12.12.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez REi
menu servisowe to co innego!! wchodzi sie w nie poprzez kombinacje "> * < < * > *" to nie to! Mozna telefon w tez sposob odblokowac (kodem), wiem bo mojego t65 odblokowalem (po koncu umowy servis ery zdradzil mi kod).

a to co innego - zwracam honor :)

REi 12.12.2004 22:50

Cytat:

jest kod na sprawdzenie sim locka (dokladnie wchodzisz w menu serwisowe) ale zeby go zdiac to trzeba po kablu mialem t68
a ten kod sie wklepuje jakos z klawiatury nie pamietam lewo, lewo, lewo potem prawo, prawo a potem lewo - jakos tak ale na 100% nie
menu servisowe to co innego!! wchodzi sie w nie poprzez kombinacje "> * < < * > *" to nie to! Mozna telefon w tez sposob odblokowac (kodem), wiem bo mojego t65 odblokowalem (po koncu umowy servis ery zdradzil mi kod).

Turboni 12.12.2004 22:44

jest kod na sprawdzenie sim locka (dokladnie wchodzisz w menu serwisowe) ale zeby go zdiac to trzeba po kablu mialem t68
a ten kod sie wklepuje jakos z klawiatury nie pamietam lewo, lewo, lewo potem prawo, prawo a potem lewo - jakos tak ale na 100% nie pamietam

REi 12.12.2004 22:43

@@ndy - sam mozesz sie przekonac ze masz takie menu - "wklep" w telefonie (bedac na pierwszym ekranie - tym z tapetka itp)
< * * <
(< - to szczalki telefonu) moze ci sie nie udac za pierwszym razem ale sie nie przejmuj - mi tez sie za 1 razem nie udalo. potem "kliknij" na siec a telefon poprosi cie o kod - tylko nic tam nie wpisuj !! wyjdz przyciskiem NO bo jak 5 razy wpiszesz zly kod to simlock sie zablokuje i zadne kabelki nie pomoga.

REi 12.12.2004 22:32

Ilość załączników: 1
W T65, T68i oraz w T630 (te trzy telefony mam/mialem - nie mam juz t65) na 100% jest menu ustawien simlocka i przy probie zmiany prosi o kod.

dla niedowiarkow zdjecie t68i z wlaczonym tym menu(jak widac siec ma zamknieta klodke):

Turboni 12.12.2004 21:39

Cytat:

Napisany przez REi
jaki bajer - zdejmowanie simlocka kodem? to jest w wszystkich ericssonach i sonyericssonach od modelu t28 chyba.

chyba z noki bo z eryka tylko po kablu idzie

REi 12.12.2004 20:37

Cytat:

I tu sie grubo mylisz. Taki "bajer" jest tylko w Nokii, Samsungi i pau innych fonach. I to nie w kazdej wersji softu.
jaki bajer - zdejmowanie simlocka kodem? to jest w wszystkich ericssonach i sonyericssonach od modelu t28 chyba.

epol 12.12.2004 13:40

Cytat:

Napisany przez Ufil123
z tego co wiem to simloca (w wiekszosi nowych telefonow) obecnie ściąga sie Kodem (wystarczy odpowiedni programik do ktorego wpisujesz IMEM telefonu)

I tu sie grubo mylisz. Taki "bajer" jest tylko w Nokii, Samsungi i pau innych fonach. I to nie w kazdej wersji softu.

Co do pytania glownego to na aukcji pisze ze mona usunac blokade. Aby sie upewnic zapytaj sprzedajacego.

Posłany 12.12.2004 13:22

hmmm bodajże do wgrywania softa w niektorych telefonach musza byc specjalne kabelki (system-bus czy jakos tak ;) ). Nie wiem jak to w tym telefonie ;)

andy 12.12.2004 13:11

ale mi bardziej chodzi czy da rade tym kabelkiem zmienic sobie soft.

Ufil123 12.12.2004 13:04

Cytat:

sciagnac np. sima
z tego co wiem to simloca (w wiekszosi nowych telefonow) obecnie ściąga sie Kodem (wystarczy odpowiedni programik do ktorego wpisujesz IMEM telefonu)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.