![]() |
A wydaje mi się, że te nowe taśmy mają w tych "dziurkach" jedną zaśleke, aby nie możnabyło włożyć odwrotnie. W flopie chyba zostało bez zaślepki
|
Cytat:
^_^ |
Cytat:
:) A poza tym jeszcze jeden wielki LUL ^_^ |
Cytat:
|
problem okazal sie wyjatkowo prosty do rozwiazania , tasma byla podpieta odwrotnie :ysz:
|
Hhmm ECS :\
Każdy ECS gównem jest :) Wiem cos na ten temat, bo go tez mialem. A sprawdzales ten dysk na obu kanalach? Pamietaj, ze gdy padala mi betryjka w ECS to plyta dziwnie sie zachowywala tj. sama zmienieala ustawienia dysku z ata 100 na nizsze. Dopieor po jej wymianie wszystko wrocilo do normy. |
Poszukaj w bios-ie płyty ustawień IDE (ustaw na Auto), zainstaluj sterowniki VIA Hyperion 4in1.
|
ata 33 jest od zawsze czyli od 3 lat ,zaczelo mnie to bardziej irytowac dopiero odkad kupilem sobie nowy dysk.podaje pare szcegolow plyta jest filmy ecs na chipsecie via kt266&8233.dodam ze nie jest az tak zaawansowanym uzytkownikiem ,zeby dokonywac bardzo powaznych zmian w biosie(jakichs malych jestem w stanie dokonac)znajomi mowia ze moja plyta to jedno wielkie g**** i nie wiadomo czy da sie cos z tym zorbic . pomocy !!
|
Ah, przepraszam... to wszystko przez moje problemy! Nie wytrzymuje z nimi... ten problem z kopem kolegi .. .:(
|
Cytat:
wiem co masz na myśli ale bardziej fachowo brzmiałoby: taśma ide 80 żyłowa ;) no ale spox... |
Cytat:
|
Podłaczyłeś kablem 80 pinowym?
|
Nie przestawiałeś jakimś programikiem serwisowym trybu pracy dysku?
|
sprawdż ustawienia w biosie.
zainstaluj nowsze sterowniki do ATA/ATAPI Controllers |
co zrobic by wykrywalo ata 100 ??
pomimo tego ze kupilem dzis nowa tasme ata100 system wykrywa mi dysk jako ata 33,wczesniej mialem tasme ata 66 i rowniez wykrywalo mi dysk jako ata 33.dodam ze moj sysk to samsungsp0812n,a plyta to k7vta3.na tej samej tasmie nie ma zadnego innego napedu.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:02. |