Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z PC... nie dochodzi do biosu... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-pc-nie-dochodzi-biosu-44482/)

bakupl 13.12.2004 21:48

Problem z PC... nie dochodzi do biosu...

Witam!

Kolega sobie składał kompa i cos zwalił chyba, a ja nie moge dość co zwalił...

a mianowicie...

AMD64 2800+ 754... i jakiś dobry wiatrak pentagrama chyba mobo gigabyte k8trinton czy cos takiego..

Podłaczył wszystko poza 2fazowym zasilanie (tym 4pinowym)... i jak przyszedłem do niego podłaczylem to to nie wchodził nawet do biosu czarny ekranik... pikał speaker... niewiem co jest! :( Prosze pomożcie, ramy, grafa sprawdzona, procek z wyglądu ok...zasilacz 430W procomp...

maj3 13.12.2004 22:39

Cytat:

Napisany przez bakupl
Witam!

a mianowicie...

AMD64 2800+ 754... i jakiś dobry wiatrak pentagrama chyba mobo gigabyte k8trinton czy cos takiego..

Podłaczył wszystko poza 2fazowym zasilanie (tym 4pinowym)... i jak przyszedłem do niego podłaczylem to to nie wchodził nawet do biosu czarny ekranik... pikał speaker... niewiem co jest! :( Prosze pomożcie, ramy, grafa sprawdzona, procek z wyglądu ok...zasilacz 430W procomp...

pikał spiker instrukcja do łapek posłuchac jak pika i wyjasnienie jest
:bicz:

Turboni 13.12.2004 23:31

Cytat:

Napisany przez bakupl
Witam!

a mianowicie...

sprawdz czy wszystko jest dobrze podociskane a potem jak to nie pomoze to trzeba poszukac co oznaczaja dane pikniecia

Maciej 13.12.2004 23:45

hehe...miałem podobny przypadek z kompem znajomych.
po wyczyszczeniu podzespołów i włożeniu ich spowrotem też piszczał jak mała myszka, po ponad godzinnej walce okazało się, że pamięci są za bardzo dociśnięte :). Tak wcisnięte w 3/4 w slot komp odpalił. I kto by pomyślał ...mówią dociskać, a tu odwrotnie. Winą chyba jest bardzo niskiej jakości mobo firmy "krzak".

Turboni 13.12.2004 23:47

czyli reasumujac najlepiej rozluz kompa i zluz ponownie :)

Zelea 14.12.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez Turboni
czyli reasumujac najlepiej rozluz kompa i zluz ponownie :)

to bylo jest i bedzie... mysle zawsze jedno z najlepszych rozwiazan...

zawsze sie udaje... ;p

47 14.12.2004 03:26

No nie zawsze ;(
Pozdro

memorando 14.12.2004 06:27

Cytat:

Napisany przez bakupl
Witam!

a mianowicie...

4 piny czyli ta malutka wtyczka od zasilacza to linia 12v a co za tym idzie minimum 28A napięcie na nią. Informacja jest z forum pewnego producenta płyt głównych. Ona jest kategorycznie wymagana przy 64 bitowych athlonach przy xp niebyla . Bez tego nieruszy za chiny ludowe.Pozdrawiam

bakupl 14.12.2004 07:29

Cytat:

Napisany przez memorando
4 piny czyli ta malutka wtyczka od zasilacza to linia 12v a co za tym idzie minimum 28A napięcie na nią. Informacja jest z forum pewnego producenta płyt głównych. Ona jest kategorycznie wymagana przy 64 bitowych athlonach przy xp niebyla . Bez tego nieruszy za chiny ludowe.Pozdrawiam

Hih ;) Wiem, wiem :) Składałem i rozkładałem wiele razy już go :P Zobacze jeszcze z tym 3/4 pamięci :) Może pomożę...ale jestem ostro zdziwiony że aż takie problemy są... pytanie... czy początkowe nie wczepienie tej wtyczki 4pinowej(2fazowego zasilania)może być jakoś przyczyną.....uszkodzenia mobo?

memorando 14.12.2004 07:34

Cytat:

Napisany przez bakupl
Hih ;) Wiem, wiem :) Składałem i rozkładałem wiele razy już go :P Zobacze jeszcze z tym 3/4 pamięci :) Może pomożę...ale jestem ostro zdziwiony że aż takie problemy są... pytanie... czy początkowe nie wczepienie tej wtyczki 4pinowej(2fazowego zasilania)może być jakoś przyczyną.....uszkodzenia mobo?

nie sam raz zapomnialem wsadzić tą wtyczkę i się dziwilem...

bakupl 14.12.2004 07:56

Cytat:

Napisany przez memorando
nie sam raz zapomnialem wsadzić tą wtyczkę i się dziwilem...

że działa? :D czy że nie działa?

memorando 14.12.2004 08:01

Cytat:

Napisany przez bakupl
że działa? :D czy że nie działa?

ze niedziala

p.s zassasz mi to?? http://www.mobile-files.com/forum/showthread.php?t=1841

Ormianin 14.12.2004 08:03

Cytat:

Napisany przez bakupl

Docisniej grafike na AGP porzadnie (o ile nie jest uszkodzona), takie niedocisniecie zazwyczaj jest problemem przy starcie - czarny ekran i piszczacy monitor

Posłany 14.12.2004 15:07

hmmm najlepiej instrukcja i posłuchać "pików" ;) Jak grafa to bedzie znaczylo ze zle docisnieta, jak RAM tak samo itepe... :)

esem 14.12.2004 15:17

Cytat:

Napisany przez bakupl

Jaka wtyczka dwufazowa? Toż to jest lol miesiąca jak nie roku!
Rozłóż całość, zepnij "na pająka" i pokolei wyjmuj (dodawaj) komponenty. Zaraz będziesz wiedział co się "gryzie". 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:46.