![]() |
Problem z PC... nie dochodzi do biosu...
Witam!
Kolega sobie składał kompa i cos zwalił chyba, a ja nie moge dość co zwalił... a mianowicie... AMD64 2800+ 754... i jakiś dobry wiatrak pentagrama chyba mobo gigabyte k8trinton czy cos takiego.. Podłaczył wszystko poza 2fazowym zasilanie (tym 4pinowym)... i jak przyszedłem do niego podłaczylem to to nie wchodził nawet do biosu czarny ekranik... pikał speaker... niewiem co jest! :( Prosze pomożcie, ramy, grafa sprawdzona, procek z wyglądu ok...zasilacz 430W procomp... |
Cytat:
:bicz: |
Cytat:
|
hehe...miałem podobny przypadek z kompem znajomych.
po wyczyszczeniu podzespołów i włożeniu ich spowrotem też piszczał jak mała myszka, po ponad godzinnej walce okazało się, że pamięci są za bardzo dociśnięte :). Tak wcisnięte w 3/4 w slot komp odpalił. I kto by pomyślał ...mówią dociskać, a tu odwrotnie. Winą chyba jest bardzo niskiej jakości mobo firmy "krzak". |
czyli reasumujac najlepiej rozluz kompa i zluz ponownie :)
|
Cytat:
zawsze sie udaje... ;p |
No nie zawsze ;(
Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Hih ;) Wiem, wiem :) Składałem i rozkładałem wiele razy już go :P Zobacze jeszcze z tym 3/4 pamięci :) Może pomożę...ale jestem ostro zdziwiony że aż takie problemy są... pytanie... czy początkowe nie wczepienie tej wtyczki 4pinowej(2fazowego zasilania)może być jakoś przyczyną.....uszkodzenia mobo? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
p.s zassasz mi to?? http://www.mobile-files.com/forum/showthread.php?t=1841 |
Cytat:
|
hmmm najlepiej instrukcja i posłuchać "pików" ;) Jak grafa to bedzie znaczylo ze zle docisnieta, jak RAM tak samo itepe... :)
|
Cytat:
Rozłóż całość, zepnij "na pająka" i pokolei wyjmuj (dodawaj) komponenty. Zaraz będziesz wiedział co się "gryzie". 8 ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:46. |