![]() |
Hm... jest ktos wstanie mi wytlumaczyc jak mam sobie poradzic z tym problemem ???
|
A MTU to jest ?
|
moze to podobny problem do tego co ja mialem kiedys przy sieci? - klient nie mogl wchodzic na pare stron, www.idea.pl , www.allegro.pl itd itp.
mowili, ze to wina MTU - ale wkoncu sie tym nie bawilem, nie sprawdzilem i do dnia dzisiejszego nie wiem czego to byla wina :-). Poszukaj wiec czegos o MTU pozdro ;) |
I tez niemozna zaplacic rachunkow ?
|
Hm.. a co mam zrobic jak niechce mi wchodzic na niekture strony to jest os SDI ?? bo nawet niemoge sciognac uaktualnien do windowsa ??
|
Juz przeinstalowywalem :) teraz ide to zrobic to zobacze jak cos to napisze :)
|
Cytat:
|
Jeżeli sprawdziłeś DNS i działa i pinguje ci w 100% onet to w przeglądarce nie jest to widoczne ? :>
Chyba to jednak wina tego Fireweila ;) jak tak się dzieje ;p |
Tak tego z DNS sprawdzalem to i dziala wszystko ok jutro odinstaluje firewalla i zobaczymy.A propo ortografi to mam dobre oceny i malo nieczytam :)
Znaczy sie wiecie ten internet ma dzialac z 8 godzin bo to jest w biurze. |
Może to wina DNS. Spróbuj zrobić tak ;)
Start > Uruchom > cmd > ping 213.180.130.200 Jeżeli zaczniesz dostawać odpowiedzi to znaczy, że musisz we właściwościach połączenia sieciowego zmienić adresy DNS (zapewnie nie masz ich wogóle wpisanych) Kod:
Standardowe DNS'y Telekomunikacji Polskiej: |
siwy, jestes okropny, zmuszasz ludzi do korzystania/kupowania bardzo drogich produktow! :P
co do ortografii - rzeczywiscie nieciekawie, byc moze wina zbyt malej ilosci przeczytanych ksiazek? ja jak bylem maly/mlody duuuzo czytalem i teraz malo 'bykow' robie - wzrokowiec :) a sdi.. jeszcze istnieje wogole? ja mialem duzo problemow z nim, ale po skonfigurowaniu wszystko zawsze dzialalo - gorzej np. z czestymi rozlaczeniami i niedzialaniem internetu po 'iluśtam' godzinach/dniach :( - jedyna zaleta to staly IP :) pozdro ;) |
hehe niemam office zainstalowanego :p sie zobaczy czy to wina firewalla jak nie to napisze bo dopiero w sirode bede przy kompie. :)
|
Cytat:
:piwo: pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
a co do tematu to pewnie wina firewalla |
Sory ale jestem Dysortografikiem i bledy takie robie :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:26. |