![]() |
Zetoxa juz ci odpowiedzial skad te predkosci ;)
a "z wirtuala" - z wirtualnego napedu cd (np daemon tools) - przypinasz do niego obraz plyty z hdd i system mysli ze to kolejny cdrom - wtedy piekne predkosci sie osiaga... || |
znaczy się nie na wszystkich płytach, na DVD nie :D ale np. na:
+Audio: Verbatim 24x 700MB Pastel disc - 2/3 nagrana - 62,78x MediaStore 48x 700MB Silver - 600MB nagrane - 76,56x +Płyta tworzona w nero jako testowa (dysk z danymi): TDK 52x 700MB - 96x no i ten Verbatim o którym wcześniej mówiłem też w nero tworzony był co to znaczy "tylko z wirtuala" ? |
takie predkosci to tylko z wirtuala (jak na wirtual to by bylo wolno), bo nawet cdrom czytajacy kilka sciezek naraz (byl kiedys taki, ale kosztowal wiecej niz nagrywarki - i to kilka lat temu) nie osiagal takicj predkosci
|
... to tylko skopana wersja DVDinfo, u mnie na Litku pokazywał 10 MB bufor nagrywarki ( choć jest oczywiście 2 MB).
|
zawsze tak jest? :)
|
Pytanie troche lamerskie, ale muszę sie dowiedzieć :D
|
DVDInfo Speed test
Ilość załączników: 1
witam, jak to jest że płyta w napędzie kręci się z prędkością 96x (płyta Verbatim 700MB, 48x, DataLife, Manufacturer Name - Moser Baer India, Ltd) ? nie wierzę własnym oczom, nowy jestem na forum, ale trochę rzeczy już widziałem, takiego czegoś nigdy. Ten NEC 3500AG jest taki dobry ? ;]
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:04. |