Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   The Filmmachine Nie DziaŁa Po Wymianie Procesora (https://forum.cdrinfo.pl/f13/filmmachine-nie-dziala-po-wymianie-procesora-44577/)

klon1970 15.12.2004 09:43

The Filmmachine Nie DziaŁa Po Wymianie Procesora

WITAM, jak w temacie nie działa mi TFM po wymianie procesora z pentium4 2.8 cache500 na pentium 2.8 1MG cache HT . kombinowałem już ze wszytkimi wersjami TFM i tylko wersja 1.4.0.2 beta działa , ale nie do końca bo gdy zaczyna się konwersja krzyczy, że nie ma programu besswed , a ten program mam zainstalowany. Jaka może być przyczyna tego zajścia, może ktoś wie o co chodzi ? pozdrawiam.

klon1970 16.12.2004 11:08

witam, czy nicht nie mniał podobnego problemu?????
proszę o pomoc!!!!!! z góry dzięki.

M@X 16.12.2004 13:45

Mozliwe ze masz zle podana sciezke do tego programu w ustawieniach TFM!

klon1970 16.12.2004 18:07

m@x, masz rację co do tej ściezki , jak uruchamiam TFM to pokazuje mi się taki komunikat:system nie może odnaleść określonej ścieżki.
w TFM nigdzie nie można przypisać ścieżki oprócz CCE
może wiesz jak to zrobić.
sprawdzałem tą wersję TFM 1.4.0.2 beta na dwóch inny komputerach i ten sam komunikat jest wyświetlany.
proszę o pomoc.dzięki

M@X 16.12.2004 19:11

W katalogu z TFM powinien znajdowac sie katalog o nazwie "BeSweet" a w nim wszystkie pliki BS. U mnie sa to : ac3enc.dll, ac3enc.dllold, azid.dll, BeSweet.dll, Examples.txt, hip.dll, lame_enc.dll, madplay.exe, mp2enc.dll, readme.txt, shibatch.dll, ssrc.exe, tooLame.dll.

klon1970 16.12.2004 20:28

m@x, sprawdz wersję 1.4.0.2 beta, która ma 3.5MG i nie robi zadnego katalogu, natomiast pozostałe wersje TFM tworzą katalog i zajmują 20Mega oraz mają wszystkie te programy, które wymieniłeś. jak już wcześniej wspomiałem wersje TFM oprócz 1.4.0.2 beta mi nie chodzą.dlatego tak usilnie chcę odpalić tą wersję TFM 1.4.0.2 beta.

M@X 16.12.2004 20:33

A probowales skopiowac ten katalog z zawartoscia z dzialajacej wersji TFM do katalogu z niedzialajaca wersja BETA? Inne rozwiazanie jakie widze to to ze wersja ma status bety i po prostu nie kazdemu musi dzialac :-(...

klon1970 16.12.2004 20:52

Cytat:

Napisany przez M@X.666
A probowales skopiowac ten katalog z zawartoscia z dzialajacej wersji TFM do katalogu z niedzialajaca wersja BETA? Inne rozwiazanie jakie widze to to ze wersja ma status bety i po prostu nie kazdemu musi dzialac :-(...

probowałem kopiować te katalogi , bez porządanego efektu.
tylko dziwne ( co do tej wersji beta) bo na innych kompach też nie działa! czyli wogóle nie działa? wiec po co ktoś robił wersję która nie działa, trochę bez sensu.
M@x jak przyjdzie ci coś do głowy mądrego to daj znać.
dzięki za wypowiedzi. pozdrawiam.

Staks 02.01.2005 12:45

Wczoraj miałem ten sam problem po wymianie procka The Film Machine się wywalił, ale odinstalowanie i ponowna instalacja pomogła. I przy okazji znalazłem wersje 1.4 final po zainstalowaniu również wszystko jest OK.

klon1970 02.01.2005 13:34

Cytat:

Napisany przez Staks
Wczoraj miałem ten sam problem po wymianie procka The Film Machine się wywalił, ale odinstalowanie i ponowna instalacja pomogła. I przy okazji znalazłem wersje 1.4 final po zainstalowaniu również wszystko jest OK.

i

witam, napisz z jakiego procka na jaki zamieniłeś, bo u mnie nie pomogła ponowna instalacja TFM i wypróbowałem wszystkie dostępne wersje TFM.
w końcu po wielu bojach wróciłem do starego procesora i jest ok.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:31.