![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
Panowie ja paliłem na LiteOnie 451s@832 płyty i Verbatim i TDK. Plusy i minusy.
Mój Litek palił wszystko bez problemu, ale z minusami TDK były małe problemy. Z plusami i Verbatimami nigdy. Miarą, że Litek bez problemu pali TDK + jest dla mnie to, że tak nagrane płyty czyta nadzwyczaj wybredny odtwarzacz stacjonarny LG DT 885NY (minusy idą ze ścinkami). Poniżej kilka screenów z testami płyt TDK (pierwszy mnożnik to certyfikat z jaką prędkością może być palona płyta, a drugi to prędkość z jaką była palona). Pozdr. P.S. Ten ostatni test to potwierdzenie tego, że wolniej nie znaczy lepiej |
Cytat:
|
Witam, ostatnio wypalam głównie na tdk, verbatim, platinim i bulkpaq (czy jakoś podobnie ;-.) i nie mam problemów. Poza jednym, po zmianie biosu max. prędkość wypalania to 4x. Na nośniki TDK nie ma co narzekać, po prostu są dobre jak chodzi o palniki litka....
|
Cytat:
A toszybce sie należy :bicz: |
sam sie wybiczuj ;) sam palisz na tdk i verbach, sam tez polecasz verby :)
no i wyjatek potwierdza regule |
Cytat:
|
mkj - a stosujesz sie do wszelkich regul poprawnego palenia? masz nowy bios, palisz z predkoscia na jaka nosnik jesst certyfikowany itd itp...
masz litka wiec mozesz sprawdzic (za pomoca kprobe) poziomy bledow na plytach ktore palisz - zobaczysz czy palisz poprawnie wiekszosc mioch znajomych ma spawarki liteona, jakos nie narzekamy :P |
.
Cytat:
Nie mówcie więc o wyborze nośników, pierdół o tym że liteon woli +r... Co z tego że wybiorę ten najlepszy nośnik dla mojej nagrywarki, skoro takiej płyty nie odczytam w pracy na Toshibie? Z Liteonami jest coś nie tak. Troje moich znajomych je ma i wszyscy narzekają. Oczywiście mógłbym nagrywać z w nieskończoność na TDK czy Verbatimach +r, ale co z kompatybilnością nośników i przenośnością danych? |
To fakt,że płyta płycie nierówna.Kupiłem jeszcze na próbę TDK DVD+R x8 i ta nagrała się OK ale tylko x4(nie było x8). Stacjonarne DVD oraz napęd DVD LG8161B odczytuje płytę a Toshiba jej nie widzi tak jakby nie było płyty w napędzie-trochę dziwne? ale przynajmniej nie wywaliłem płyty do kosza. Będę nagrywał na Verbatimach i Platinium przynajmniej nie ma problemów !!!
|
ale o co chodzi? rozpetalem mala burze :P
plyta plycie nierowna i naped napedowi tez statystycznie tdk i liteon powoduja wiecej problemow niz inne polaczenia, dlatego poczatkujacym proponuje uzywanie innych plyt, zeby nie mieli klopotow to, ze w waszych spawarach takie polaczenie dziala poprawnie to tylko sie cieszyc princo na litku tez pewnie da sie wypalic poprawnie, ale chyba takiego polaczenia nie polecicie? :> imo tdk to bardzo dobre plyty, liteony to bardzo dobre palarki, ale nie zawsze wspolpracuja ze soba swietnie, a np nie spotakelm sie ani w realu ani na forum przypadku zlej wspolpracy liteona i plyty verbatima - to chyba wystarczajacy powod zeby raczej polecac takie zestawinie - mniej ryzykowne i nie podniecajcie sie - nie wypisuje glupot - to tylko obserwacje |
Strasznie się podniecacie, sorry ale takie mam wrażenie. Przecież mogą zdarzyć się takie płytki, z którymi będą problemy na pewnych napędach a na innych nie. Pisałem, że miałem problemy z TDK DVD+R na Toshiba SD-R 5372B przy nagrywaniu x8 i tak jest ale przy x4 jest wszystko w porządku. Dotychczas z x8 nagrywałem TDK, SONY, DYSAN i PLATINUM tylko z TDK miałem problem, dlaczego nie wiem? Dla wszystkich zastanawiających się nad kupnem sprzętu nagrywającego DVD mogę polecić SD-R 5372B. Na około 50 płyt 2 TDK do kosza to dobry wynik. Kupuje w tej chwili PLATINIUM X8 (2.1zł), ESPERANZE X4 (1.22zł) i CD-R x52 Vobisa (0.60zł) i nie wiem co to kłopoty z wypalaniem. Polecam po prostu dobrać dla swojego sprzętu najlepiej zachowujące się płytki i wypalać. Ciekawi mnie jeszcze czy jakiekolwiek zmiany wprowadzi ten oczekiwany przez wszystkich nowy bios? Jak nagram jakomś x16 albo DL to napiszę o wrazeniach, powodzenia przy wypalaniu :zongluje:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
A tak poważnie to na kilku litkach których uzywam ( w pracy , w domu ) nie stwierdziłem na płytkach TDK które uzywam żadnych problemów. Podobnie stacjonarne DVD thomsona i Sony nie maja z tymi płytkami żadnych problemów. Tak jak na załączniku , wygląda większość płytek TDK które mam w swojej kolekcji. Nie jest ich za dużo , bo około 80 sztuk ale to chyba juz miarodajny wynik. To jest litek 1213@dru710 |
.
Cytat:
|
Cytat:
Lite-on bardzo dobrze współpracuje z płytkami TDK . Są to zdecydowanie najlepiej wypalane płytki na moim litku . PI srednie ok 2 , a PIF średnie 0,01. Jeśli to w/g ciebie jest zła współpraca z płytami TDK to może zajmij sie malarstwem , a nie nagrywaniem płytek |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:13. |