Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   .iso (https://forum.cdrinfo.pl/f2/iso-4460/)

Gucio2 08.11.2001 20:36

Cytat:

Tomek (08-11-2001 18:55):
Nagrywałem płytę w sposób, który jest opisany (lub był opisany) na jednej z podstron cdrinfo.pl. Niestety Nero widział track ale nic poza tym. Piszesz o programie (IsoBuster), czy to znaczy, że bez takiego programu nie można odpalić gierki nagranej w ten sposób? Myślałem, że gra (iso) ściągnięta z sieci i nagrana na płytce, będzie miała taką samą postać jak płytki z grami które kupujemy np. w sklepie :-))). Sorry za lamerstwo, ale chyba czegoś tu nie rozumiem ... a ściągam aktualnie następną grę iso ...
Pozdrawiam
Ależ nie. Program IsoBuster nie jest potrzebny gierce do szczęścia. Pisałem o nim, bo pozwala on zajrzeć do pliku .iso i zobaczyć co plik (obraz) zawiera jeszcze przed jego wypaleniem na płytę. Jest to dobre gdy masz do czynienia z nieznanym obrazem płyty (.iso, .nrg, .img, .bin itp.). Po prostu zaglądasz, wypakowujesz na twardziela, uruchamiasz i sprawdzasz. Jednym słowem wiesz czego się możesz spodziewać po wypaleniu na CD-R/RW

Tomek 08.11.2001 19:55

Nagrywałem płytę w sposób, który jest opisany (lub był opisany) na jednej z podstron cdrinfo.pl. Niestety Nero widział track ale nic poza tym. Piszesz o programie (IsoBuster), czy to znaczy, że bez takiego programu nie można odpalić gierki nagranej w ten sposób? Myślałem, że gra (iso) ściągnięta z sieci i nagrana na płytce, będzie miała taką samą postać jak płytki z grami które kupujemy np. w sklepie :-))). Sorry za lamerstwo, ale chyba czegoś tu nie rozumiem ... a ściągam aktualnie następną grę iso ...
Pozdrawiam

Gucio2 08.11.2001 19:22

Cytat:

pael (08-11-2001 18:05):
kilka wiadomsoci pisalem o tym samym problemie, tylko ze ja sciagnalem winXp tez iso. Po wypaleniu obrazu na plycie nic nie bylo, tylko Nero, WinOnCd widzialy ze jest na niej track, ale juz eksplorator mowil zeby wsadzic do napedu plytke.

o co chodzi?
Próbowaliście może "zaglądać" do obrazu programami typu IsoBuster czy CDmage? Jeśli widzicie tam pliki to metoda którą opisałem powinna przynieść efekt. Jeśli nie to ściągnijcie pliki z obrazu .iso jednym z w/w programów lub innym a następnie zgrajcie płytę metodą "przeciągnij i upuść"

pael 08.11.2001 19:05

kilka wiadomsoci pisalem o tym samym problemie, tylko ze ja sciagnalem winXp tez iso. Po wypaleniu obrazu na plycie nic nie bylo, tylko Nero, WinOnCd widzialy ze jest na niej track, ale juz eksplorator mowil zeby wsadzic do napedu plytke.

o co chodzi?

Gucio2 08.11.2001 18:51

Wygląda na to, że przeniosłeś plik .ISO metodą "przeciągnij i upuść". Nie wiem jakim programem nagrywasz ale jeśli jest to Nero to musisz wejść w menu Plik -> nagraj plik obrazu i wybrać Twój plik *.iso.
W innych programach tok postępowania będzie podobny.

Tomek 08.11.2001 18:39

.iso

Witam!
Próbowałem nagrać na płytkę (dobrze że RW) wersję iso jednej z gier ściągniętych z sieci. Niestety na płytce nie było nic, które to nic zajmowało kilkaset mega. O ile się orientuję nagrał się tylko obraz. Co zrobić, żeby na płycie nagrać całą grę?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.