Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gdzie można publicznie "obsmarować" firme? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gdzie-mozna-publicznie-obsmarowac-firme-44654/)

CIAPEK 16.12.2004 17:41

Gdzie można publicznie "obsmarować" firme?

Mój dobry przyjaciel jest pracownikiem sklepu dużej sieci handlowej.
Miał kontrole z firmy zewnętrznej w sklepie która wyszła wzorowo za to dostał od osoby kontrolującej nagrode niemałej wartości. Nagroda stała się jego prywatną własnością.
Dzień później zadzownił do punktu sprzedaży szef regioanlny czy coś w tym stylu informując, że pracownicy muszą oddać nagrody, jeśli tego nie zrobią zostaną zwolnieni.

Gdzie można opisać ten *****izm który panuje w tak dużej firmie (może nazwe podam później). Może jakieś forum? Spis przekrętów czy coś takiego.
Przjaciel jest tak wkurzony, że wszystko mu jedno, a chętnie podzieli się publicznie tym *****izmem bo inaczej tego nazwać nie można.

maj3 16.12.2004 17:45

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Mój dobry przyjaciel jest pracownikiem sklepu dużej sieci handlowej.
Miał kontrole z firmy zewnętrznej w sklepie która wyszła wzorowo za to dostał od osoby kontrolującej nagrode niemałej wartości. Nagroda stała się jego prywatną własnością.
Dzień później zadzownił do punktu sprzedaży szef regioanlny czy coś w tym stylu informując, że pracownicy muszą oddać nagrody, jeśli tego nie zrobią zostaną zwolnieni.

Gdzie można opisać ten *****izm który panuje w tak dużej firmie (może nazwe podam później). Może jakieś forum? Spis przekrętów czy coś takiego.
Przjaciel jest tak wkurzony, że wszystko mu jedno, a chętnie podzieli się publicznie tym *****izmem bo inaczej tego nazwać nie można.

napisz do FAKTÓW, SuperExpressu i TVN
oni to lubią
8 ) :pisze:

epol 16.12.2004 17:45

Oto nasz kochany kraj :buu:

A ten szef na pewno zbiera na nowa fure, dlatego mu chce zabac ta nagrode!!

A moze by tak do jakiejs organizacji sie zglosic?

Wawelski 16.12.2004 18:11

Napisz na fora dyskusyjne, do redakcji portali i gazet. Ktoś się może zainteresować ;)
A jak nie, to google znajdzie i zainteresowani daną firmą przeczytają.

mr_spock 16.12.2004 20:11

ja bym nie oddal - jesli jest odpowiednio wysoka
poinformowal firme ktora kontrolowala,
a zwolnienie i powod zwolnienia zglosil do jakiegos sadu pracy (nie znam sie na tych instytucjach)

swoja droga... straszne skur**synstwo

M@X 16.12.2004 20:47

http://tvn.pl/kontakt.html - ja bym uderzal tutaj, do dzialu prasowego... Zajma sie tym "Uwaga" albo ktos odpowiedni ;-D

JohnDoe 16.12.2004 21:02

Ja bym skontaktował się z "Uwagą" z TVNu oni najlepiej wychwytują przekręty. Np dzisiaj był niezły program o "stacji benzynowej".

mr_spock 16.12.2004 21:19

Ta cala "uwaga" to tez jeden wielki ch** :|
nic nie zrobi poza naglosnieniem sprawy

Dzis nie mogli sobie dac rady z jednym marnym sprzedawca lewej benzyny
Stacja nie spelnia zadnych norm, pobil dziennikarke, sa na niego niezbite dowody a policja jedynie pouczyla.
Prokuratura nic nie robi, policja tez, to co pomoze sledztwo dziennikarksie...

andrzejj9 16.12.2004 21:23

nie oddawać nagrody, a w razie potrzeby sąd

Smartek 16.12.2004 22:25

nie pobili a polali kawa? chyba, ze cosik mi sie przeslyszalo :|, ale ten koles to niezly cham byl... co do kolegi ciapka - wspolczuje mu, chlopak sie cieszyl nagroda a tu bogaty biznesman sie rzuca :)
pozdro ;)

mr_spock 16.12.2004 22:46

Cytat:

Napisany przez Smartek
nie pobili a polali kawa? chyba, ze cosik mi sie przeslyszalo :|, ale ten koles to niezly cham byl... co do kolegi ciapka - wspolczuje mu, chlopak sie cieszyl nagroda a tu bogaty biznesman sie rzuca :)
pozdro ;)

Masz racje, oblal kawa
ale speeker powiedzial, ze zostala pobita - moze z punku widzenia prawnego nei ma to znaczenia, chodzi o prube uszkodzenia ciala

Smartek 16.12.2004 22:48

@spock, hsiuuu, juz myslalem, ze cosik nie tak z moim sluchem :)..

a widzieliscie ten czerwony dystrybutor? myslalem, ze nie wstane jak go zobaczylem... wgniata w podloge :)
pozdro ;)

mr_spock 16.12.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez Smartek
@spock, hsiuuu, juz myslalem, ze cosik nie tak z moim sluchem :)..

a widzieliscie ten czerwony dystrybutor? myslalem, ze nie wstane jak go zobaczylem... wgniata w podloge :)
pozdro ;)

Taaa... Pordzewialy, powyginany PRL'owski dystrybutor :D

woitas 17.12.2004 00:58

powiedziałbym mu, że zrobię kolesiowi darmową reklamę i porozwieszam na słupach i tablicach reklamowych w pobliżu jego miejsca zamieszkania napisane dużymi literami co i jak w kontekście świąt - widmo obciachu skutecznie by go zniechęciło.
dodatkowo zasugerował częste anonimowe donosy do PIH.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56.