![]() |
Nokia 6600 i problem z GPRS`em
Mam Nokię 6600 i jestem Tak-Tak`owcem z uaktywnionymi mms i gprs.Uslugi pieknie dzialaly na Sony Ericsson T630.
Uzylem konfiguratora obydwu uslug dla Nokia 6600 ze strony Ery. Nie chce mi sie polaczyc ani GPRS co za tym idzie wysylanie MMS`ow. Jak robie MENU>ŁACZA>USLUGI i wybieram zakladke Era Omnix to wybiera chwile, wlacza gprs (ale chyba sie nie loguje do sieci bo miga gprs, wogole sie nie pokazuje wskaznik gprsu) i znika. Zainstalowalem Operę pod Symbiana, nic nie zmienilo. Tez brak polaczenia. Co to moze byc? Formata telefonu robilem |
Cytat:
jak się robi foirmatowanie noki??? to ważne bo chcę wiedzieć czy robileś hard reset czy wlasciwy format... użyj tego *#7370# jak niepomoże to wpisz *#0000# i jak masz soft generacji 4 to tuptaj do serwisu i zmieniaj na 5.27 (zwiększa żywotność koma mniej zzera prądu) aha era tak tak dodajesz przy internet w apn`ie jedno t czyli internett to taki przyklad WAP GPRS: APN: erawap (erawaptt - dla użytkowników systemu TakTak) ID (nazwa) nazwa użytkownika: erawap Hasło: erawap *Uwierzytelnienie: normalne Adres IP: 213.158.194.194 Port IP: 9201 Strona domowa (główna): http://wap.eraomnix.pl Limit czasu pobierania: 180 sekund WAP GPRS: Telefony "single stack - TCP/IP only" (np. Nokia 6600, 6230, 6820, 7610): APN: erainternet (erainternettt - dla użytkowników systemu TakTak) ID (nazwa) nazwa użytkownika: erainternet Hasło: erainternet *Uwierzytelnienie: normalne Adres Proxy: 213.158.194.229 Prot Proxy: 8080 Strona domowa (główna): http://wap.eraomnix.pl Limit czasu pobierania: 180 sekund |
tak mam ziomus:)
Ustawienia gprsu sciagniete z konfiguratora. A o co chodzi z single stack - TCP/IP only? uzywam konfiguratora z tymi ustawieniami Cytat:
|
Cytat:
|
Posiadam sofcik 3.42.1
A musze isc do serwisu? Gdzie co jak? |
Cytat:
p.s soft 5.27 naprawiono full rzeczy od zżerania prądu po gprs wap lista jest dlugaaaaaa... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |