![]() |
Litek 1653S + Platinum +R 8x = ???
Witam.
Czy wspomniane "combo" czyli nagrywarka 1653S i nosnki Platinum +R 8x [ na RicohuJPN 02] bedzie udane ?. Czy ktos z uzytkownikow tej nagrywarki [ lub biosa ;) ] ma jakies doswiadczenia konkretnie z tymi nosnikami [ mile widziane wykresy :) ] ?. Aha ... orientuje sie ktos czy Platinumy z Proline sa na Ricohu ?. |
Ślepy jesteś? Jest taki przyklejony temat na górze.
|
Generalnie LItek + RICOHJPN = bardzo dobra jakość, chociaż bywają wyjątki. Nie wiem jak to jest z 1653S, ale z 1633S wyniki są czasem lepsze niż na Verbatimach, a na pewno lepsze niż na TDK
:piwo: |
dzieki tengu :) tak myslalem ale chodzi mi o znalezienie testow - co do postow o nosnikach DVD i 1633@ powoli sie przez nie przedzieram [ wczoraj czytalem do momentu az mi oczy wyplynely ;) ] ale chodzi mi glownie o model 1653C na sc02 bo taki posiadam i zanim zaczne modowac chce sie dowiedziec czy moze nie bedzie trzeba jesli znajde optymalny nosnik do tej spawki :) [ ewentualnie jakies optymalizacje zapisu dla paru nosnikow np. wspomniany wczesniej platinum i verbatim ] .
|
Ilość załączników: 2
Proszę bardzo oto płytka DVD+R PLATINUM 8x palona na oryginalnym LiteON SOHW-1653S z firmwarem CS02:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=14062 Co do innych nośników to używam też EMTEC-ów DVD+R 4x: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=14063&stc=1 |
hmmm... :) Mtec lepiej od Platka :( liczylem na odwrotnosc ale co tam wykresy ogolnie ladne. Zamierzam kupic wieksza ilosc tych Platkow [min. 50] - dlatego tak dociekliwie dociekam ;) - ewentualnie trzeba bedzie pobawic sie strategiami zapisu na orginalnym biosie i moze byc super :)...
|
Ilość załączników: 1
.. i jeszcze raz PLATINUM DVD+R 8x palona na LiteON SOHW-1653S@SONY DRU-710A z firmwarem BYX2:
|
hmm czyli PIF bardzo ladny jest na tym Ricohu gorzej z PI :( - bawil sie ktos modyfikacja orginalnego biosa 1653S ?? da sie lepiej ??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:51. |