Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   ZgrYwaNie i ŁącZeNie (https://forum.cdrinfo.pl/f16/zgrywanie-laczenie-44826/)

ryba7126 19.12.2004 11:20

ZgrYwaNie i ŁącZeNie

To ZnOwu Ja ;)
Mam dwa pytania.
1 Zgrałem z płyty plik ***.Dat i niemoge go zkompresować na avi jaki program jest do tego najlepszy bo w Virtual Dubie wyskakuje mi jakiś błąd może macie linki na jakieś inne programy?? albo linka na dobrego Virtual Duba bo z moim może być coś nie tak :smutny:
2. Jak i jakim programem najlepiej złączyć dwa filmy w jeden?? Może macie jakieś linki heh?

nimal 23.12.2004 07:30

skoro vdub pokazuje blad to ten blad pewnie jest
wez inny program, np unlead'a czy jakikolwiek inny
link do vdub? google.com albo google.pl - wystraczy nazwe wpisac...
jakim programem polaczyc? vdub... pierwszy plik otwierasz open drugi dodajesz segmented...

ryba7126 23.12.2004 10:32

WkOńCu

DzIęKi Za OdpowIedź NIMAL !! Wkońcu się doczekałem pokombinuje zrobić ten filM :D PoZdrO

aerodeck1 05.01.2005 08:02

SZperałem dość długo po forum ale rezygnacja zwyciężyła i nie znalazłem posta który byłby adekwatny do mojego problemu. Mam film mpeg podzielony na 7 części. jak i czym go mogę scalić w jeden?

nimal 05.01.2005 08:30

mpeg to pikus - da sie zrobic nawet totalcmd :)
numerujesz je po kolei (maja miec nazwy typu 01, 02 itd), potem zaznaczasz pierwszy w total commanderze i z menu file wybierasz opcje combine - otrzymujesz plik wynikowy
zmieniasz mu rozszerzenie na mpg i podziwiasz wynik
jak chcesz odrazy zakodowac to do avika to w virtual dubie mozesz zrobic calosc - pierwszy plik otwierasz normalnie, poczym dodajesz kolejne komenda append segmented, wybierasz kompresje i zapisujesz jako avi
ot i cala filozofia ;) oczywiscie mozna to zrobic na inne sposoby korzystajac z innych oprogramow... jest tego od groma

Dmaian 21.01.2005 19:26

Dysk twardy i płyta CD

Jak zgrać film z dysku twardego na płytę CD? Najepiej jakim programem i najprościej/

Robs 21.01.2005 21:35

Cytat:

Napisany przez Dmaian
Jak zgrać film z dysku twardego na płytę CD? Najepiej jakim programem i najprościej/

:blee:
A myślałem, że już mnie nie zdziwi żadne pytanie .....
a jaki format tego filmu?
aha, nagrasz to np. nero.

nimal 21.01.2005 23:11

jak masz winxp w domyslej konfiguracji to w zasadzie wystarczy - przeciagasz plik na ikone napedu :|
to byla wersja megauproszczona ktroej nikt (oprocz billa gatesa) nie poleca...

Wontek 03.03.2005 21:40

A ja mam może głupie pytanko, ale gdzie jest komenda w Virtual Dub
"append segmented" oczywiście mam wgrany w program pierwszy plik i chcę go połączyć jeszcze z dwoma avi2 + avi3

Wontek 03.03.2005 21:50

To jeszcze raz ja. Żeby było jasne. Otwieram Virtual Dub - Open file - pierwszy plik avi
zaczyna się zgrywanie... chcę do niego dołączyć jescze dwa pliki avi , pytanie co dalej??

Wontek 03.03.2005 22:00

Znalazłem tą opcje, ale niestety jest nie aktywna co robić.. hhheeelllppp

Robs 03.03.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez Wontek
Znalazłem tą opcje, ale niestety jest nie aktywna co robić.. hhheeelllppp

Jak to nieaktywna? po otwarciu jednego avi - robi sie aktywna automatycznie.

Wontek 03.03.2005 22:14

No niestety nie, mam zainstalowany program,że tak powiem dziewiczo bez żadnych zmian w opciach. Czy ma wpływ, że wszystkie trzy pliki mam w jednym folderze?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05.