![]() |
Przyrost wydajności po zmianie procesora na 64bit
Ciekawi jaki jest fizyczny przyrost wydajności po zmianie procka na 64bit
Mam np. Athlona 3000+ i zmieniam na: 1) Athlona 3000+ s754 + jakas plyta glowna 2) Athlona 3000+ s939 + jakas plyta glowna I teraz jaki jest przyrost powera w pierwszym przypadku a jaki w drugim ?? PS. Interesuja mnie tez dane w postaci punktów w 3DMark'ach |
ciezko powiedzieć ale przyrost wydajnosci musi być przynajmniej teoretycznie !!!
A największy będzie po zainstalowaniu systemu 64bit i uruchomieniu aplikacji pisanych i optymalizowanych na 64bit ... PS 939 to bardziej przyszłościowy socket... |
Tak wiem ze 939 to lepsza podkladka pod A64, ale jaka jest roznica w liczbach [3DMark, itp] miedzy 754 a 939 i cala technologia 64bit a naszymi "starymi" pecetami na dzień dzisiejszy? Bo w przyszlości to wiem ... beda systemy 64bit, aplikacje 64bit itd. wiec bedzie inne spojrzenie na ten standard...
|
wejdź na benchmark.pl i zerknij do działu rankingi ...
Jeżeli interesują cie suche fakty typu liczby z 3dmark to tam się odnajdziesz ;) poszukaj komputerów z procami A64 i może coś z tego wywnioskujesz ! |
|
Patrzylem juz na benchmarku ale tam sa rozne konfiguracje komputerow, interesuje mnie dokladnie ten sam sprzet tylko z nowym prockiem i jaka bedzie roznica w dzialaniu komputera, nie koniecznie juz w postaci liczb tylko czy jest duza roznica miedzy 32bit a 64bit754 a 64bit939
|
|
Hmm sporo tego .... wlasnie na forum.tweak jest tyle tego ze nie wiadomo co czytac ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:13. |