![]() |
Liteon DVD SOHW832S Problem z czytaniem CD
Witam Was>
Dziewczyna kupiła kompa w media markt. Jest ten napęd tam (liteon dvd r/rw +/- sohw832s b08) i...... nie chce czytać wszystkich płyt cd. Wgrałem XP potem sterowniki do płyty głownej a płyt z power dvd i sterowników ati nie chce czytać. Na płycie z nero pokazuje zawartość ale nie chce uruchomić instalacji "aplikacja nie została właściwie zainicjowana " sie pokazuje. jest to nowy komp. nie ruszałem biosa. Może ktoś wie czy jest to wina nagrywarki czy ustaiweń albo sterowników???????? Pomocy.!.!. Też chciałem taką nagrywarkę kupić ale nie wiem czy powinienem. Brat też ma liteona nagrywarę dvd i też nie chce czytać niektórych płyt Pozdrawiam i proszę bardzo o odpowiedź. Lukas F. |
najlepszym wyjsciem bylo by zmienic bios i sprawdzic czy cos pomogl ale troche enigmatycznie napisales :)
czy plytke z Ati otwierasz bez problemu w napedzie ??? czy schody zaczynaj sie przy uruchomieniu exe ??? |
Cytat:
Sprawdzałem na innym kompie , te płytki są OK. Wszystko GRA i BUCZY,a na napędzie liteona 832s dup... nie chcą odpalić. :klnie: PS. nie mam sterowników do tego napędu nic nie dali , ale chyba XP je posiada??? :| |
tak ja kpisal Turboni sprobuj zaktualizowac bios na nowszy (najnowszy VS0E) ze strony litka http://www.liteonit.com/ODD/e_index.asp
zainstaluj Force ASPI, wlacz DMA pozniej sprawdz czy ci dzialaja plytki P.S. nie twierdze ze te zabiegi cos dadza, ale masz przeciez gwarancje kolego i wal z nia do sklepu P.S. 2. wyprzedzajac pytania o stracie gwarancji - ORYGINALNYM BIOSEM MOZESZ ROBIC UPDATE |
Ja obecnie pale na 2S81@DRU 700A VY08 i sobie chwale. Jest to chyba najnowszy bios do tego napędu, bo pochodzi z 17.11.04, a VS0E z 29.09.04. Dodatkowo VY08 posiada 222 nośniki w swojej bazie vs. 215 w VS0E.
Podobnie postąpiłem z 1213s@DRU 710A BYX2, tutaj zmiane tą podyktował AutoBitSetting dla tego biosu w omnipatch. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:26. |