![]() |
Jak sie tego pozbyc? [IE]
Prawie w ogóle nie korzystam z IE na rzecz Opery, a takie g*wno zdążyło mi się tu zainstalować.
http://www.cap.republika.pl/|/iealexa.jpg Spróbowałem wyszukać wszystkich plików o nazwie alexa, i był jeden w windows/system32/ więc go skasowałem, ale ten pasek dalej jest. Nawet w opcjach jest wyłączony: http://www.cap.republika.pl/|/iealexa2.jpg a gdy go wlacze to włącza mi się pasek Norton Internet Security Jak mnie wkurzają te zabawki microshitu :klnie: |
Cytat:
|
Cytat:
A jest może podobny program do usuwania wszelakich śmieci w systemie np pozostałości po starych programach itp? :) |
Cytat:
Btw, przenoszę na Off topic. |
|
Co za... ledwo zainstalowałem swieżego SyfXP i znowu pojawiły sie te g***a
|
ja uzywam ad-aware.. wszystko co znajdzie idzie sie pasc :)
|
Używaj programu Microsoft AntiSpyware lub czegoś co monitoruje czy takie śmieci próbują się instalować i nie używaj IE.
|
... Alexę można wywalić na poziomie instalki Windy, za pomocą nLite.
|
Albo inaczej ;)
Kod:
; Usuwa Alexa spyware wbudowane w Windows |
Weź o takich rzeczach mi nawet nie mów.... Postawiłem system od zera, ale akurat szukałem seriala do jakiegoś programu. Strona, na której mi go znalazł nie działała dobrze pod Operą, więc otworzyłem ją pod IE... W ciągu kilku sekund zainstalowało mi się 17 - słownie - SIEDEMNAŚCIE - jakich tego typu śmieci... Ile ja to potem odinstalowałem, wywalałem z systemu itp. to już pominę... Szkoda gadać. Ciesz się, że masz tylko jeden ;) (najwyżej możesz go jeszcze na hama wywalić Proces Managerze i potem spróbować odinstalować. Czasami takie kombinacje pomagają, bo pracujących w tle programów nie da się do końca usunąc).
|
UP :P
Mo***380;e komu***347; si***281; przyda, bo w***322;a***347;nie sam szuka***322;em ;) |
Cytat:
Do sieci włączasz się dopiero jak jesteś zabezpieczony :taktak: Czyli system, łatki, firewall, antywirus i dopiero wtedy możesz podłączyć się pod sieć i dalej Internet. :sciana: |
Cytat:
A co do rady.. to antyvirusa i firewalla trzeba w ogóle mieć ;) |
Cytat:
Antywira i firewall (w bardzo dobrej jakości) można mieć za free :taktak: I instalki warto mieć przed wpięciem się do sieci :> Mój zestaw free to: AOL i Comodo :czytaj: Jest bezbłędny :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:14. |