![]() |
Wrzuciłem testowo pare płyt do napędu: nie lubi platinium, starych esperanz - ledwo czyta lub wcale. Wieczorem podepne starego LG i powrzucam do obu wiecej płyt - zobaczę czy problem bedzie sie powtarzał i czy LG będzie to czytał. Jeśli tak to na gwarancję.
|
oddaj na gwarancji i sie nie przejmuj musza przyjac a oni i tak nie moga go rozkrecic bo jest plomba na obudowie :D
|
Kod:
Już słyszę serwisanta: "przecież działa" |
Esperanze CD-R, RW, DVD nagrywa. Problem na razie wyszedł z 5 płytkami: 3 CD (2 stare nagrane z 4 lata temu, 1 z labu ze skanami świeża) 2 CD-RW z tym że RW można zwalić na zużycie płyt.
Wątpię żeby na gwarancję to przyjeli - gdyby nic nie czytał to owszem. Już słyszę serwisanta: "przecież działa" Poczekam co się wykluje z tego i pozbieram płyt co nie czyta i zobaczymy. |
Cytat:
oddaj go na gware i powiedz ze nie czyta CD-R/RW i po klopocie jeszcze jedno czy tak masz ze wszystkimi nosnikami (ze ci nie czyta) czy tylko z nielicznymi wyjatkami ?? |
a płyty dvd (np. esperanza) nagrywa ci
|
na liteka mam gwarancję, ale czy to podejdzie pod gwarancję: wypala, czyta niby jest ok.
a co do LG to wlasnie sie przezuciłem na LiteOna mialem dwa napedy LG oba padły... |
lg :peace:
a masz jeszcze na niego gwarancje |
Lite-On 812S i korekcja błędów?
Witam!
Mam LiteOn 812S BIOS US0Q i mały problemik: nie chce mi czytać kilku płytek CD i CD-RW lub czyta je ale po kilkakrotnym wyciąganiu i wsadzaniu nośnika. To wina złej korekcji błędów? W byle czytniku LG nie ma problemu. To były płytki nowa Preformance, stare Platinium, CD-RW Esperanza i Datex. Może RW się już zużyły ale dlczaego w takim razie czasami czyta ??? ? Ma ktoś tak? Szukałem na forum ale nikt nie poruszał tego tematu (komuś tylko zupełnie nie czytało CDR i RW) Dzięki za wszelkie sugestie! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:39. |