Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Feler z neostrada (https://forum.cdrinfo.pl/f5/feler-neostrada-44939/)

rosol 22.12.2004 00:56

A ja mam taki problem dot. neostrady
Otoz jak zainstalowalem windowsa2003 na FAT32 neo chodzi bardzo dobrze, zawsze laczy sie na starcie systemu itd, a kiedy zainstalowalem od poaczatku po formacie na NTFS'ie za kazdym razem wyskakiwalo bledne haslo lub login i nawet raz sie nie polaczylo. Musialem znowu instalowac na Facie. Macie tez cos takiego ??

adbok 21.12.2004 20:52

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Mam xp+sp2, wyrzucilem ten program polaczeniowy co byl na plycie z dostarczana neostrada i zrobilem normalne polaczenie modemowe. I caly dowcip polega na tym ze jakos od paru dni jest taka sytuacja ze
1.wlaczam kompa naciskam na skrot polaczenia z neo i mi pokazuje ze nazwa uzytkownika lub haslo sa zle...klikam jeszcze pare razy polacz ale dalej to samo..wiec usuwam to polaczenie, tworze nowe i jest ok
2.dzisiaj cos nowego wyskoczylo, bo kliknalem na polaczenie z netem, znow wyskoczylo to ze bledne haslo i uzytkownik ale kliknalem jeszcze raz i sie polaczyl...potem sie rozlaczylem i znow polaczylem to wyskoczyl komunikat ze "....PPP zostal zakonczony" i sie nie polaczyl z netem........dopiero przy nastepnej probie sie polaczylo....co jest grane ??

mam czasmi cos podobnego :) jak klikam na skrot to bledne haslo ;( a jak wezme polaczenia -> internet adsl :) i dziala bez problemu. Ostatnio w trayu musi mi chodzic mi DSLMON bo inaczej mi nie polaczy AutoConnect :) kiedys mialem bez DSLMON i dzialalo :) a raz musialem przeinstalowac stery od modemu :) sam tworzy polaczenie tylko odznaczam kilka opcji podaje haslo, login i dziala bez problemu :) :pisze:

Smartek 21.12.2004 10:45

mi ten cfos nie dziala, a cfosspeed sypie neta - leje na to :P
pozdro ;)

Kris 21.12.2004 08:42

Cytat:

Napisany przez woitas
(...) nr (dowolny) no i login oraz hasło.

NIE! Jako numer tel. ma byc gwiazdka - *
Nazwa użytkownika i hasło - jak z tepsy.

Alinoe 21.12.2004 04:03

może to pomoże:

http://shider.neostrada.pl/AutoConnect/

pozdro, marcin

kizio 20.12.2004 22:18

mój kolega ma własnie neo 128, modem sagem i cFos - i szybciej mu net chodzi! A z emule wyciaga nawet do 20 kb/s (ja tyle nie mam na 640 :( )

mallow 20.12.2004 22:16

moj kolega ma juz 2 tygodnie neo na zwyklym polaczeniu, be oprogramowania TP i wszystko mu smiga ;)

Yetixxl 20.12.2004 21:22

Cytat:

Napisany przez Smartek
hm.. ja tez nie korzystam ze softu od tpsa - zrobilem wlasnie polaczenie modemowe i tez czesto mam zla nazwe uzytkownika lub haslo :|... ale przy wcisnieciu "proboj ponownie" czy cos takiego za 2-3 razem zawsze zaskakuje :)... inna dziwna sprawa - ostatnio wujek zalozyl neo128 ta z limitami... - zrobilem mu polaczenie modemowe i sie sys wieszal po paru minutach..., formacik zrobilem, bo widzialem, ze na kompie syf nie z tej ziemi, ale nie pomoglo i nadal przy zwyklym polaczeniu xp'ek sie wiesza :| - wujek jest skazany na programik od tpsa :haha: :haha: :haha: ... a o co chodzi z tym cfosem? niby przyspiesza neta czy jak to tam? :P
pozdro ;)

opis programu cfos " program współpracuje z protokołem pppoe - czyli tymi modemami podłączonymi
do komputera za pomacą karty sieciowej. Modemy takie jak Sagem czy Thompson podłączane do portu
usb komunikują się za pomocą protokołu pppoa.

Przyczyną spadku downloadu przy wzroście uploadu jest fakt, że każdy pakiet danych przychodzący
do naszego komputera musi zostać potwierdzony czyli musi zostać odesłany tzw. pakiet ACK potwierdzający
odebranie przez nas pakietu, do komputera, ktory dane nam przysłał. W momencie gdy zaczynamy wysylać
dane, pakiety potwierdzające ACK wychodzą później (zapchany upload) - komputer zdalny wysyłający do nas
dane odbiera pakiet ACK później (bo my go później wysłaliśmy przez zapchany upload) nie wysyła następnego
pakietu danych lub celowo zwalnia transmisje myśląc, że nie jesteśmy w stanie tyle danych odebrać naraz.

Program cefos lituje się nad nami i ustawia kolejkę danych wychodzących z naszego komputera w ten
sposób, że pakiety potwierdzające ACK wychodzą w pierwszej kolejności i szybko docierają do komputera,
który nam właśnie dane wysyła, dzięki temu nie czeka na potwierdzenie długo i może nam wysłać następny
pakiet danych."do tego programu sterowniki od modemów pod USB muszą być przerobione.A tu opis programu cFosSped do modemów pod port USB nie trzeba przerabiać sterowników "Traffic Shaping w obydwu kierunkach umożliwia swobodne wykorzystanie łącza nawet podczas wielosesyjnego pobierania/wysyłania w tym samym czasie.
Zaawansowane sterowanie przepływem z możliwością dowolnej konfiguracji priorytetów:
cFosSpeed Traffic Shaping posiada funkcjonalność zasad filtrowania podobną jak standardowy program cFos. Oznacza to że najwyższe priorytetyty otrzymują pakiety kontrolne odpowiedzialne za kontrolę działania łącza. Następnie najwyższe priorytety otrzymują pakiety obsługujące interaktywne aplikacje typu Telnet, SSH, odwołania DNS i inne. Dopiero w następnej kolejności obsługiwana jest reszta przesyłanych danych. Jednak istnieje możliwość dodania dalszych zasad filtrowania i/lub konfiguracji priorytetów w zależności od potrzeb.
"Traffic Shaping" w kierunku pobierania jest jeszcze bardziej dynamiczny, aktywnie zapobiegając spowolnieniu indywidualnych wątków pobierania przez ruch wychodzący."Dla modemów podłączanych pod USB służy cFosSpeed nie trzeba modyfikować sterowników modemu.

Smartek 20.12.2004 21:05

hm.. ja tez nie korzystam ze softu od tpsa - zrobilem wlasnie polaczenie modemowe i tez czesto mam zla nazwe uzytkownika lub haslo :|... ale przy wcisnieciu "proboj ponownie" czy cos takiego za 2-3 razem zawsze zaskakuje :)... inna dziwna sprawa - ostatnio wujek zalozyl neo128 ta z limitami... - zrobilem mu polaczenie modemowe i sie sys wieszal po paru minutach..., formacik zrobilem, bo widzialem, ze na kompie syf nie z tej ziemi, ale nie pomoglo i nadal przy zwyklym polaczeniu xp'ek sie wiesza :| - wujek jest skazany na programik od tpsa :haha: :haha: :haha: ... a o co chodzi z tym cfosem? niby przyspiesza neta czy jak to tam? :P
pozdro ;)

wolfen3 20.12.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez woitas
odinstaluj ten soft - nawet pracownicy blue line tpsa tak zalecają.
a potem utwórz normalne połączenie - kolejność jest chyba taka 1, 2, 1 potem podajesz nazwę połączenia, nr (dowolny) no i login oraz hasło.

jezu kochany, przeczytales co ja wogole napisalem ! Ja nie mam tego softu od neostrady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam NORMALNE POLACZENIE MODEMOWE i tak sie dzieje jak opisalem

woitas 20.12.2004 20:23

odinstaluj ten soft - nawet pracownicy blue line tpsa tak zalecają.
a potem utwórz normalne połączenie - kolejność jest chyba taka 1, 2, 1 potem podajesz nazwę połączenia, nr (dowolny) no i login oraz hasło.

andy 20.12.2004 19:41

hmm... wiecej pomyslow to Ja raczej nie mam. A NEO nie uzywam wiec chyba nie zabardzo pomoge :(

wolfen3 20.12.2004 19:21

Cytat:

Napisany przez @ndy
sam nie mam neo, ale duzo osob uzywajace je nie instaluje tego bubla z TP. Wiec odinstaluj moze bedzie dobrze.

nie mam tego bubla, zrobilem normalne polaczenie modemowe

kizio 20.12.2004 19:21

hmm no jak instalowalem kumplowi to chodził :|

wolfen3 20.12.2004 19:21

mam tego cfosa zainstalowalem go zgodnie z opisem ale cos mi nie chodzi :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:09.