![]() |
Napisy DVD aż głowa boli
Panowie proszę o pomoc bo ja już całkiem zbaraniałem.
Kupiłem ostatnio Van Helsinga za 19.90 :) chciałem zrobić kopię tego filmu bo mam małe dzieci w domku. Odpaliłem DVD Faba a tu 8 polskich plików tekstowych, nie wiem czym one się różnią i które napisy były by najlepsze np:22h22h; 24h24h; 26h26h; 27h27h; 29h29h, 2Ah2Ah .....nie mam pojęcia którą wybrać. Acha jeszcze jedno gdy odpaliłem dvd shrink i wcisnołem Re-author to w części main movi mam title 1 i 2 i pierwszy jak i drugi mam 5,872Gb i 2,06h. Nie mam pojęcia które napisy i które title wybrać pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Pomocy |
Hmm... To faktycznie dziwna sprawa pewnie te napisy do do jakiś dodatków, komentarzy itp. ja bym wybrał te największe a co title to mozesz sprawdzić w podglądzie. Pewnie jedna wersja to uncut a druga kinowa. Podobną sytuację miałem w innym filmie, tylko teraz niepamiętam w jakim. W zakładce re-author wybierz np. pierwszy film, następnie przejdź do (chyba bo nie pamiętam) Compresion setings (zakładka obok) i tam powinieneś mieć dostępne ścieżki audio i napisów dla danego titleset, napisy wybierasz te najcięższe czyli największe i rozpoczynasz kompresję. A potem tylko sprawdzasz czy o to ci chodziło. Niestety tylko w ten sposób mogę ci pomoc.
|
Całkiem możliwe że jedna wersja wersja to uncut a druga kinowa ale czy w tedy nie powinny się różnić wagą lub czasem trwania, bo w moim przypadku jedna jak i druga ważą i trwają tyle samo co do 0,01??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Coś DVD Shrink szwankował bo kiedy odpaliłem DVDFaba to nie było rozbicia na dwie wersje, a co do napisów to śmieszne ale prawdziwe napisy które ważyły 10Mb były złe a właściwe hehehe tylko 2Mb.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36. |