Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z nagrywaniem (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-nagrywaniem-44973/)

baiano 20.12.2004 22:47

Problem z nagrywaniem

Wiatm!

Posiadam nagrywarke dvd Liteon SOHW 812S

Ostatni zripowałem na dysk twardy kilka filmów z wypożyczalni za pomocą Shrinka. Jak chce potem je nagrać na płytke to wyskakuje mi błąd i ż weryfikacja się nie udała.

Dodam iż wcześniej odbezpieczyłem katalog z filemem za pomocą Free DVD.

Nagrywam natomiast na Nero 6. Czy wina lezy po straonie Nero, Shrinka, Free dvd? A może winne są cedeki gdyż słyszałem że ta nagrywarka nie najlpeiej radzi sobie ze wsztstkimi DVD a szczególnie nie lubie Espernasy?

Więc jesli winne są płytki to jakich mam użyć najlepyszhc do tej nagrywarki? Jesli natomiast jest inna przyczyna to proszę o oświecenie..

DZIEKI

ikar39 21.12.2004 00:30

-

Witam ja miałem też taki problem ale przy zgrywaniu filmu na twardy dysk nie zaznaczałem ptaszka Create_video_ts and audio_ts subfolders jak to zaznaczyłem to nero pali mi bez problemu

baiano 21.12.2004 01:00

Ale ja czy zazanczam czy nie ti i tak mi pali zbledami
A moze sa inne plytki lespze lub lepsze prgramy

Nostradamus 21.12.2004 02:25

Nie sądze żeby to była wina płyty esperanza, ponieważ już nagrywałem filmy DVD na nie i są lepsze nawet od platinum czyli lepsza płynność flmu po nagraniu.

baiano 21.12.2004 11:01

No oki zaznaczyłem zeyb utworzyl te dwa foldery.

Potem włączyłem nero żeby nagrywał płytke DVD-Video. Pokazały się dwa foldery - jeden żóty "Audio TS" i "Video TS". Przerzuciłe wszystkie pliki do Vido TS i zaczłem nagrywać.

Na końcu procesu wywaliło mi błąd weryfikacji i że niby nie nagrałem żadnych plików.

Tak więc kojene sianko w błoto.

PLEASE HELPPPPPP!!!

Bio 21.12.2004 17:13

Witam tez mam problem z przegraniem filmu DVD mianowicie nie moge zmniejszyc predkosci nagrywania :( caly czas 16X.. przy nagraniu filmu DVD na plyte DVD-R program automatycznie nagrywa mi z predkoscia 8X jaka obsluguje plyta.. Wie ktos moze co mam zrobic zeby zmniejszyc predkosc na 2X ?? Posiadam nagrywarke SAMSUNG TS-H552B..
Prosze o pomoc
Z gory dziekuje..

P.S
Dzwonilem do servisu gdzie zakupilem nagrywarke powiedzieli mi ze to raczej wina oprogramowania... Uzywam Nero 6 i DVD Shrink 3.2..

Jerry from hell 23.12.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez baiano
No oki zaznaczyłem zeyb utworzyl te dwa foldery.

Potem włączyłem nero żeby nagrywał płytke DVD-Video. Pokazały się dwa foldery - jeden żóty "Audio TS" i "Video TS". Przerzuciłe wszystkie pliki do Vido TS i zaczłem nagrywać.

Na końcu procesu wywaliło mi błąd weryfikacji i że niby nie nagrałem żadnych plików.

Tak więc kojene sianko w błoto.

PLEASE HELPPPPPP!!!

JA miałem identyczny problem. Moja nagra liteon 1633 i nero Ver6.3. Padło chyba z 8 płytek. Pisłaem na forum i nikt nic nie wie (jak za czasów komuny) :-) Wywaliłem nero6.3, zainstalowałem 6.6.0.3 i problemy sie skończyły. Niewiem jak u Ciebie ale u mnie pomogło. Spróbuj.

ikar39 23.12.2004 19:06

-

jeżeli tak to spróbuj wypalić innym programem

baiano 23.12.2004 20:57

A jaki był by najlepszy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:17.