Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co jeszcze może blokować overburning? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-jeszcze-moze-blokowac-overburning-45017/)

treso 21.12.2004 19:36

Co jeszcze może blokować overburning?

Mam nero 6.3.1.25 i nagrywarkę która na pewno obsługuje overburning (SONY DVD RW DW-D22A). W ustawieniach nero zaznaczyłem overburning w trybie DAO i cd i dvd a jednak jak wypalam płytkę i jest potrzebne wiecej miejsca wyskakuje oczywiście informacja że płytka jest za mała. Normalnie przecież powinno wyskoczyć tylko ostrzeżenie że jest za mało miejsca i dalej o możliwości overburningu a tu wielka D...! Co jeszcze powinienem sprawdzić? Z góry dziękuję za odpowiedź.

peterka 21.12.2004 20:02

Cytat:

Napisany przez treso
Mam nero 6.3.1.25 i nagrywarkę która na pewno obsługuje overburning (SONY DVD RW DW-D22A). W ustawieniach nero zaznaczyłem overburning w trybie DAO i cd i dvd a jednak jak wypalam płytkę i jest potrzebne wiecej miejsca wyskakuje oczywiście informacja że płytka jest za mała. Normalnie przecież powinno wyskoczyć tylko ostrzeżenie że jest za mało miejsca i dalej o możliwości overburningu a tu wielka D...! Co jeszcze powinienem sprawdzić? Z góry dziękuję za odpowiedź.

W oknie ZAPIS- metoda zapisu ustaw Disc-At-Once/96
Powinno być OK

Wawelski 21.12.2004 21:28

I oczywiście nie może to być płytka multisesyjna.
Ale przecież to wszystko jest w przyklejonym topicu.

treso 21.12.2004 21:59

dzięki za odpowiedż ale przecież specjalnie napisałem Peterko że ustawiłem overburning w trybie DAO. Nie używam płytki multisesyjnej. Ale poza tym panie Wawelski płytki multisesyjne również nadają się do overburningu. Ta wersja nero ma trochę inne ustawienia, prawie nic nie trzeba ustawiac. Może ktoś ma ta sama i odpowie mi na moje pytanie?

Zetoxa 22.12.2004 08:35

zainstaluj 6.6.0.3, były juz zgłaszane problemy z nadpalanką we wcześniejszych wersjach nero.

treso 22.12.2004 09:36

wielkie dzięki zaraz ściągam!

Wawelski 22.12.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez treso
płytki multisesyjne również nadają się do overburningu.

Sorki, racja.

peterka 22.12.2004 22:43

W Nero 6603 aby owerburning działał moszę ustawić DAO/96 przy samym DAO wywala komunikat że nie można nagrać płyty,za mało miejsca czy coś w tym stylu.Jak przestawiłem na DAO/96 wszystko idzie OK

grzeniu 22.12.2004 23:20

Cytat:

Napisany przez peterka
W Nero 6603 aby owerburning działał moszę ustawić DAO/96 przy samym DAO wywala komunikat że nie można nagrać płyty,za mało miejsca czy coś w tym stylu.Jak przestawiłem na DAO/96 wszystko idzie OK

W tej wersji nero nie ma juz opcji zapisu DAO/96. Przynajmniej ja tak mam u siebie. To bylo w wersjach 6.3.x.x ale sie skonczylo.

Maciej 22.12.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez grzeniu
W tej wersji nero nie ma juz opcji zapisu DAO/96. Przynajmniej ja tak mam u siebie. To bylo w wersjach 6.3.x.x ale sie skonczylo.

grzeniu ...
mam 6.6.0.3 i mam tryb zapisu Disc-At-Once/96

grzeniu 22.12.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez Maciej
grzeniu ...
mam 6.6.0.3 i mam tryb zapisu Disc-At-Once/96

No a ja nie mam....w takim razie musze pomyslec dlaczego. Cos na rzeczy jest, bo w multisesji tez nie mam do wyboru DAO, tylko TAO bez mozliwosci zmiany tego. Mam juz pewne podejrzenia. 8 )
THX za info.

Edit: Sytuacja opanowana. Akurat do tej pory nie mialem potrzeby uzywac tego co nie dzialalo jak trzeba, no i zylem w niewiedzy.

sight 23.12.2004 12:17

do overburning wystarczy włączyć
1. opcje w nero (przepalenie cd w trybie disc....) zaznaczyc
2. over włańcza sie tylko metodzie zapisu Disc-At-Once

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:34.