![]() |
Lektor - syntezator mowy dla filmów i nie tylko :) Polecam
Nie wiem czy wiecie, ale dziś kumpel mi dał sofcik, dzieki, któremu oglądam sobie filmy z lektorem :D nie muszę już czytać, za to słucham sobie babki :D
tutaj http://gadacze.w.interia.pl/ pobierzcie program DUAL 142MB i Unispeaker i do tego ALLplayer-a 2.1 TEST z opcją lektora. Ale zanim: najpierw trza zainstalowac DUAL, potem Unispeaker, potem odinstalować DUAL-a, ale gdy zapyta czy usunąć potrzebne (czy podobne) pliki (już nie pamiętam jak to pisało tam :P) naciśnij NIE NA WSZYSTKIE Następnie dpalić Unispeaker w menu > start, pokaże się ikona w trayu :D i tam sobie ustawcie :) prędkość mowy najlepiej na ponad 200, bo czasem babka nie nadąża gadać :D Do tego Unispeaker można też wkleić np Pana Tadeusza i ona nam go przeczyta :D Aby obejrzeć film, nalezy odpalić ALLplayera 2.1 TEST i w opcjach włączyć LEKTOR-a powodzenia i miłego oglądania filmów :D :D :D Sorki, jeśli temat już był :P |
A ma ktoś łatkę do tego unispikera, bo mi się nie chce uruchomić :|
|
do mnie ten lektor "nie przemówił"...
wole sobie sam przeczytać - nie mam z tym problemów |
Znaczy to jest rozwiązanie, ale dla dzieci, które są oglądać bajki z napisami ;)
|
Real speak jest najlepszy ale co z tego jak na necie jest tylko wersja 8KHz której nie idzie słuchać. Wole sam czytać :P
|
Ja wole czytac sam. Film wtedy jest lepszy :P
|
Cytat:
|
Ja wole filmy w oryginalnych wersjach z napisami czytanymi samemu...
...Lektor nie przekaże wszystkich emocji dowarzyszących podczas wypowiedzi aktora... |
Zgadzam sie... Napisy r000x, lektor suxxx... I to na dodatek "syntetyczny"...
|
najlepiej to po prostu uczyć się języków - najszbsze nawet czytanie sprawia że sporo sie traci z filmu, naprawdę sporo a co do lektorów to faktycznie takie "szeptanki" potrafią zabićklimat filmu, szczególnie przy nędznych napisach
|
Cytat:
|
Qrcze! Mam jakas zwalona wersje :D - jaka sie :) Serio :(
Ucz sie Jasiu (jezykow obcych) ucz.. Jezyki (obce) to do swiata (i wiedzy) klucz. :D A poniewasz :D wiedza to pieniomdze - to siem ócz! :D |
Cytat:
|
Ja uważam ,że nie za dobry jest ten lektor ;)
|
Ale dzięki, że proponujesz :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:17. |