Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaka płyta DVD? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-plyta-dvd-45137/)

VIZZARD 26.12.2004 21:33

Cytat:

Napisany przez adieqp
mam pytanko!! nagrywarka nie chce nagrac obrazy płyty na nosnik typu DVD+R czy da sie to jakos obejsc ??? dzieki za wszystkie odpowiedzi

Wybierz odpowiednie pytania STĄD :czytaj:

I zamieść odpowiedzi :taktak:

Oczywiście jeżeli chcesz jakiejkolwiek pomocy :idea:

Możesz zajrzeć też TU :czytaj:

adieqp 24.12.2004 18:10

wiem jakie plyty są dobre a jakie złe tylko niewiem czy da sie to jakos obejsc zeby jednak nagrac na dvd + gdzyz nie dysponuje innym typem nosnika

androx 24.12.2004 17:50

kAŻDA NAGRYWARKA MA SWOJE ULUBIONE PŁYTY JA MAM NECA 3500 LUBI ON VERBATIMY +R ZRESZTĄ JAK WIĘKSZOŚĆ NAGRYWAREK
POLECAM TYLKO TE I NIE ZAWRACAJ SOBIE GŁOWY INNYMI
NO JESZCZE GODNE UWAGI SĄ TDK
W Chipie tak napisano:
Główna różnica pomiędzy "plusami" a "minusami" dotyczy struktury, a dokładniej: stopnia pofalowania ścieżki prowadzącej, która służy do modulacji fazy odbitej wiązki lasera. W pierwszym wypadku mamy do czynienia ze zmianami amplitudy o częstotliwości, która wynosi 817,4 kHz. Umożliwia to zakodowanie dużej ilości informacji, m.in. o położeniu (adresie) każdego sektora lub danych dotyczących strategii zapisu na konkretnym nośniku. Dla "minusów" pofalowanie ścieżki prowadzącej jest znacznie mniejsze - 140,6 kHz, co ogranicza ilość zapisanych w ten sposób bitów. W związku z tym do poprawnej identyfikacji potrzebne są dodatkowe informacje zawarte w tzw. pre-pitach, które umieszcza się w nieużywanej przestrzeni nośnika. Ograniczenie takie pozwala na adresowanie wyłącznie całych bloków, co uniemożliwia korzystanie m.in. z technologii Mount Rainier. Na podstawie powyższych informacji mogę zaryzykować twierdzenie, że płyty sygnowane "plusem" mają niewielką przewagę nad "minusami". Potwierdzeniem tej teorii jest zdecydowanie szybszy rozwój zarówno nagrywarek, jak i samych nośników zgodnych ze standardem DVD+R. Dowodzą tego również wyniki testów. Po pierwsze, czas potrzebny na nagranie płyty "plusowej" jest zauważalnie krótszy. Po drugie, zakończone niepomyślnie próby nagrywania na testowanych nagrywarkach dotyczyły wyłącznie nośników "minusowych" - zarówno płyt DVD-R, jak i DVD-RW

adieqp 24.12.2004 16:52

mam pytanko!! nagrywarka nie chce nagrac obrazy płyty na nosnik typu DVD+R czy da sie to jakos obejsc ??? dzieki za wszystkie odpowiedzi

zorg 24.12.2004 00:29

plytki

Ilość załączników: 1
godne polecenia

M@X 24.12.2004 00:12

Verbatim, TDK i po temacie...

terpilowski 23.12.2004 15:53

Cytat:

Napisany przez fazirr
Podajcie swoje typy.

Dziękuję.

plantium x8 +R od richoh-a jpn.
verbatim +R x4

do stacjonarek tdk-r x4

wiecej mi nie trzeba.
do danych +R do standalone dvd -R x4 i pale x4 - nawet jak moge szybciej to nie korzystam z tej opcji.

co od formatow -r +r opcja "szukaj" na pewno bedzie przydatna.

fazirr 23.12.2004 15:49

Jaka płyta DVD?

Witam!
Mam pytanie, jakie obecnie są najlepsze płyty dvd, do przechowywania filmów i muzyki?
:idea:
Ja zakupiłem 25 płyt Platinum DVD-R co o nich sądzicie, ile mogą wytrzymać.

A tak wogóle czym różnią się płyty DVD-R od DVD+R ?

Podajcie swoje typy.

Dziękuję.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08.