![]() |
hm... problem polega na tym ze plyty (emteki) sa faktycznie ze szpuli ale ja wczesniej nagralem ich z niej kilkanascie i zadnych klopotow nie bylo.dopiero teraz kolejne pali. za to na cdrw i dysanach wypala bez problemu tyle ze max 16x a wczesniej dalo sie i z 52x...
|
mając tą nagrywarke wypalałem na nero 5.0.10.35 chyba taka to była wersja i elegancko szło także polecam Ci stara ale jarą wersje :) nowe nero jest zeshizowane jak dla mnie ale nie mam teraz wyboru przy nagrywarce DVD
|
Cytat:
|
kodziu - verby juz sa tansze ;) na szczescie :D :piwo:
zdazaja sie cale partie nosnikow zwichrowane - zle wylany barwnik albo zarysowana ktoras warstwa na maszynie szczegonie jest to prawdopodobne jesli tobyla promocja z supermarketu a marka nosnika "jakas malo znana" |
Spróbuj na jakimś verbie za 2-3zł albo TDK :) Możliwe, że jeżeli nagrywasz na nośniki ze szpuli to partia była uszkodzona.....
|
Cytat:
|
po pierwsze dma ??
po drugie - włączona ochrona zapisu w nero |
problem z liteonem 52x32x52
ktory nagle odmowil wspolpracy. plytka nagrywa sie gdzies tak do mniej wiecej 50% a potem wyskakuje blizej niezidentyfikowany blad zapisu. nie zmienialem nic w ustawieniach i nagrywam (a od kiedy sie skaszanilo probuje nagrywac) ciagle na tej samej partii nosnikow.
nie mam pojecia co sie stalo. moze cos z laserem? bede wdzieczny za pomoc nagrywam na nero 6.3, win xp a nagrywarka ma mniej wiecej pol roku i nie byla zbytnio eksploatowana. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16. |