![]() |
TEAC nie czyta płyt :/
Witam!
Mam taki problem, otóz: nie mogłem w moim teacu cd w 552e ustawic trybu DMA dopiero na forum znalazlem ze trzeba usunac pomocniczy kanał IDE i zrestartowac komputer. Tak zrobiłem ale teraz nagrywrka nie potrafi otworzyć żadnego pliku, tzn, widzi pliki na płytce ale jak próbuje jaki¶ otworzyc to komp sie wiesza i nagrywarka zaczyna jako¶ dziwnie stukać... :( Zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji 1.14 ale to nic nie pomogło, zaisntalowałem najnowsze sterowniki ASPI dla windowsa Xp (posiadam jeszcze dodatek sp2) ale na nic. Zmieniłem więc znowu tryb pracy nagrywarki na PIO ale bez skutku, tak więc teraz mam ustawione że nagrywarka jest w DMA a cd-rom w PIO ale to też na nic.. . :( Ostatnio zaczela jakos dziwnie chrobotać i rzęzić przy wkladaniu, wyciaganiu i odczytywaniu płytki :/ Napęd jest ustawiony jako master tryb pracy: ultra DMA2. Prosze pomóżcie... czy powinienem j± oddać do serwisu??? (mam jeszcze gwarancje) bo nagrywarka nie jest taka stara, ma okolo 2 miesiecy... HELP!!! :( |
chcesz pogadać to na gg
|
że co??
|
na gadu-gadu
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2 jeżeli masz chip via to install - driver dma 200 postów :ognie: :fala: |
A moze masz jakas porysowana badz zniszczona plytke? sprobuj zmienic plyte moze to nie jest wina napedu??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |