![]() |
Kupi***322;em wczoraj w biedronce..
5,99z***322; za 10szt. Wypa***322; pr***281;dko***347;ci***261; 32x http://images2.fotosik.pl/260/cbfdedd501d1973dmed.png --update-- Temat jest w z***322;ym dziale ;) |
odswiezony temat Electric (z Biedronki)
ostatnia dostawa CD_R byla bo juz ciezko kupic na podkladnie SONY |
nie można kupić dobrych płytek w sklepie, od razu wiadomo że jakieś tam nieznane płyty np.Electric nie mogą mieć dobrej jakości, to tak jak z samochodami czy innymi rzeczami, nie kupisz nowego mercedesa w cenie malucha, tak już jest że jedne płytki są lepsze a inne gorsze co przekłada się na ich cenę
a co do tych płyt z Biedronki, zgadzam się z Tobą że nie należy krytykować ich tylko dlatego że są z Biedronki czy są tanie, najpierw należy je sprawdzić a potem się wypowiadać na ich temat (szczerze mówiąc ja chyba nie zaryzykuje ;)) pozdr[/QUOTE] Próbować zawsze warto, dzięki temu człowiek się może czegoś nowego dowiedzieć i nauczyć. A co do Electrica, to kupowałem je już z pół roku temu i bardzo dobrze działają do tej pory. |
Esperanze które wpadły mi w ręce są też z Fornetu - w gruncie rzeczy można powiedzieć, że to to samo co Electric Co.
A opinię, że Prodisc jest lepszy niż Fornet potwierdza test Electrico - te z Prodisca wypadly lepiej niż Fornet - aczkolwiek te róznice nie są znaczące. |
Fornet o ile mnie pamiec nie myli robi tez esperanze, ale niestety te gorsze. Te lepsze sa od Prodisca!
|
Kod:
General Information General Informationelectrico1-cds.png - płytka 1 electrico1-prod.png - producent: Fornet Zmienił się producent płytek.. |
Cytat:
pozdr. |
Płytka Electric Co. nagrana z pr. 16x
test z prędkością max: Kod:
Date : 05-02-23 21:08:56Kod:
Date : 05-02-23 21:19:44Jeżeli nie to chyba całkiem ładnie wypadło? |
wkruzel: a nie patrzyłeś na to z innej strony??: na koszt płytki składa się nie tylko koszt materiałów użytych do jej wyprodukowania, ale także marka.
Tak więc taka biedronka mogła kupić wystarczająco dużo płyt i zrobić je pod swoją marką (skoro "wyprodukowane dla Biedroniki przez Esperanze"). W środku może za tym siedzieć esperanza tylko z innym nadrukiem, z inną nazwą na pudełku. Może Biedronka kupiła ich na tyle dużo, ze dostała na nie na tyle dobrą cenę, że za te 7 zł mogą sprzedawać płytki dobre jakościowo? Ja ciągle pracuję nad "normalną" nagrywarką - mam nadzieje ze w tym tyg. bede już ją miał - więc jak będzie -zaraz wstawie test. |
wkruzel: przeczysz sam sobie, bo piszesz że najpierw należy płyty sprawdzić a dopiero później wypowiadać się na ich temat, a wcześniej napisałeś że od razu wiadomo że płyty Electric nie mogą mieć dobrej jakości. Podobnie zaprzeczasz sobie w kwestii tanich płyt. Zdecyduj się.
A na mnie te płyty zrobiły całkiem dobre wrażenie. O niebo lepsze niż inne nośniki w tej samej cenie - Datex. Od kilku lat nagrywałem wyłącznie na TDK i Verbatimach, ale... (patrz moja poprzednia odpowiedź) |
Moje najstarsze płyty są z 1998 roku - Esperanzy. Takie z zielonym paskiem, zielone od spodu. Są niemiłosiernie porysowane a odczytuję je bez problemu.
Są mi już niepotrzebne, więc zrobiłem taki test: w lipcu, podczas największych upałów, położyłem je na dachu na słońcu. Leżały tak trzy dni. To też ich nie ruszyło. |
Cytat:
nie można kupić dobrych płytek w sklepie (na allegro są taniej ;p) poniżej 1 zł, od razu wiadomo że jakieś tam nieznane płyty np.Electric nie mogą mieć dobrej jakości, to tak jak z samochodami czy innymi rzeczami, nie kupisz nowego mercedesa w cenie malucha, tak już jest że jedne płytki są lepsze a inne gorsze co przekłada się na ich cenę a co do tych płyt z Biedronki, zgadzam się z Tobą że nie należy krytykować ich tylko dlatego że są z Biedronki czy są tanie, najpierw należy je sprawdzić a potem się wypowiadać na ich temat (szczerze mówiąc ja chyba nie zaryzykuje ;)) pozdr |
dziś trafiła do mnie płytka ELECTRIC nagrana już wcześniej. Przetestowałem - wygląda pięknie.
Fajnie też wyglądają te CD. |
Cytat:
Możesz spróbować z tym programikiem, ale pewnie też Ci nic nie pokaże. W przyszłym tygodniu powinienem miec liteona - wiec napewno przetestuję te płytki KProbe. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20. |