Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Do Pedrosa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pedrosa-453/)

bgn 20.05.2002 13:33

Do Pedrosa

wyslalem ci mp3 w dwoch osobnych mailach, bo masz maly ( przepraszam za wyrazenie) box.

Pedros 20.05.2002 13:45

;D
Odebrałem - posłucham wieczorem. Jeszcze nie zdążyłem podziękować :) thx
Pewnie zaraz dostaniemy po uszach za offtopic. ;)

bgn 20.05.2002 14:15

e tam - Majonez chyba jeszcze dojrzewa po Juvenaliach we Wrocławiu. Zreszta moze juz post skasowac.
A propos Majonez - czy to nie ciebie widzialem plywajacego w fontannie w Rynku?

Pedros 20.05.2002 14:46

Majonez - z kim pływałeś ? ;D

przemas 20.05.2002 18:58

nie wiem czy pamiętacie, ale w poprzedzający juwenalia weekend był w wiadomościach news o 2 studentach w stanie wskazującym na spożycie pływających kajakiem po odrze... a tak się składa że Majonez lubi kajaki...

fido2001 20.05.2002 20:35

Witam. Fajnie sobie gadacie, ale chociaz napiszcie w jakim miasteczku tak sie zabawialiscie w kajakach. ;-))
Pozdrawiam

Majonez 20.05.2002 23:17

przemas wie o tym doskonale bo to on byl ten drugi w tym kajaku ^_^

i jesli moge sie wytlumaczyc to on tak "wioslowal" ze do jakiegos jazu zawedrowalismy ^_^

bgn 23.05.2002 12:14

czy zachecilem Cie do zgrywania starych winyli?

Pedros 23.05.2002 14:11

Właśnie dziś wieczorem miałem Ci napisać na maila :) , ale przedtem chciałem jeszcze z nagranymi z tych mp-ek płytkami przejść się do kumpla na "mocniejszy" sprzęt niż mój.
No to tak - faktycznie "zgubiłeś" :) gdzieś trzaski, przydźwięk, szumy - podoba mi się jakość dźwięku w najgłośniejszych częściach, nie tylko w tych cichych.
Dynamika wiadomo - jest inna i to też od razu słychać.
Trochę jakbym słyszał efekt "tuby" ale może to ten reverb - nie ma zresztą co wybrzydzać. Poza tym to mp3 - pewnie w wavach to wygląda jeszcze lepiej.
Czy warto ? Myślę, że warto.
Oryginał ma swój urok - ale on zostaje w archiwum i też można go od czasu do czasu posłuchać ;)
Nawet mnie nie trzeba zachęcać - widzę, że CoolEditem duuuuuużo można zrobić. A ja mam duuuuużo płyt. :) (interesuje mnie jak wyjdzie konwersja z tych plastikowych pocztówek dźwiękowych)
I pewnie trzeba mi będzie duuuużo czasu.
Ale w końcu (jak już się tego nauczę - może przez lato będę miał efekty) też prześlę Ci "swoje" przeróbki.
I thx za pomoc

PS. nie jest to moja ulubiona muzyka (jestem dzieckiem epoki punka) ale docenić potrafię :) :) a i słucham podobej też czasami (podobno człowiek się uczy całe życie)
Pozdrawiam

cana 23.05.2002 15:03

the clash exploited, kapelki pana Biafry? wow to były czasy / i te jabole przed koncertami :)
pozdro
nostalgia mode off

Pedros 23.05.2002 15:43

Qrde - Majonez mnie zabije :) ale co tam...
Jasne Cana (skąd ja czułem pokrewną duszę?) - bo browarów wtedy nie było dostępnych... i UKSubs i BirthdayParty i SexPistols, Dezerter, Swams... i potem stajnia 4AD.
Mniam, mniam - z tych "czarnych" Bgn niektóre są czerwone, zielone - z zachodu za koszmarne wtedy pieniądze - z taką m.in. muzyką.
Idę - odkurzę gramofon - dziś wieczorem już nie zajrzę do Internetu :)

Majonez 23.05.2002 18:57

oki chlopaki zeby nie bylo ze macie u mnie jakies bonusy ;) jutro poscik pojdzie na offtopic :)

bgn 24.05.2002 08:57

nim nas wyrzuca - Pedros odkurz tez sluchawki, bo rodzina cie zabije przy odsluchiwaniu filtrowanych i obrabianych trakow - bo niestety musi to byc glosno

Pedros 24.05.2002 09:10

Cytat:

bgn (24-05-2002 08:57):
nim nas wyrzuca - Pedros odkurz tez sluchawki, bo rodzina cie zabije przy odsluchiwaniu filtrowanych i obrabianych trakow - bo niestety musi to byc glosno
... tym bardziej, że będę miał na to czas jednynie wieczorami ;D (zamknę się w swojej norze)
No proszę :) - właśnie od dwóch dni zastanawiam się jakie sobie nowe słuchawki kupić, ale głośniki podejrzewam też muszą być?

bgn 24.05.2002 10:38

o jeszcze jestesmy. Wybrobowalem ostatnio GoldWave 4.26
do tych samych celow, ale efekt jest zdecydowanie gorszy.
CoolEdit robi to lepiej ale niestety strasznie dlugo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53.