![]() |
Nagrywarka DVDR/RW - mini RANKING
Witam all!!
Po tej krótkiej (tego roku) przerwie świątecznej mam do Was wielka prośbę, chciałbym kupic nagrywarke DVD (naped CD-RW juz sie deko zestarzał),ale ni w ząb ??? nie orientuje sie który model na dzis w cenie do 350 PLN mógłbym kupić. Drodzy forumowicze CDRinfo, prosze napiszcie wg siebie jakie nagrywarki warto(jeśli chodzi o np.kopiowanie DVD oraz nagrywanie obrazu z Ghosta2k3) wziąść pod uwagę. A moze stworzymy niewielki ranking na dzien dzisiejszy z notami od 1-10? Czekam na Wasze sugestie :klotnia: ,które pomoga mi przy wyborze. ??? Pozdrowienia dla całego forum.... 8 ) |
Ja nagrywam przede wszystkim filmy i audio/mp3:
Liteon 1633S - 7,5/10 (wybredny jeśli chodzi o płytki ale jak już trafisz to wszystko jest ok. Raczej markowe "plusy", niektóre egzemplarze "hałasują",) LiteOn 1653S - na razie 6/10 - ciągle problemy z biosami NEC 3500A - 8/10 - nagrywa doskonale, ale jako jedyn napęd się nie nadaje, nie zawsze potrafi sczytać co nagra (u mnie na litku bez problemu ??? ) PIONIEER 108 - 9,5/10 - jak na razie najlepszy zarówno jako nagrywarka CD jak i DVD oraz jako jedyny napęd (chociaż to już chyba wyższ półka cenowa) LG GSA-4120B - 7/10 - napęd niezły ale jak dla mnie czegoś mu jednak brakuje, czasem występyują problemy z paleniem (zaletą jest możliwość nagrywania DVD-RAM) LG GSA-4160B - 7,5/10 - lepsza, szybsza wersja GSA-4120B :) Z innymi nie miałem styczności więc nie powiem jakie mają zady i walety. O 1633S wiem sporo. Może ekspertem nie jestem, ale jak się coś posiada to się o tym wie dość dużo. Reszta wynika z obserwacji moich kumpli którzy posiadają resztę :P |
Dziekuje za pierwszy post -czekamy na nastepne! :piwo:
Zobaczymy co wyjdzie z tego rankingu... :wow: myślę ze będzie ciekawy i pomocny juz nie tylko Mnie. :wow: (bo gdzie sie zwrócić o pomoc jak nie do ludzi którzy wiedzą więcej niż niektórzy z Nas) :glaszcze: piszcie,piszcie ,piszcie :pisze: :) |
litek 1673 10/10 :)
|
A co bakupl masz go już ???? :P
Ja mu podałem te które znam. A do nowego litka jestem nastawiony sceptycznie. Z 1653S też miało być tak pięknie :( |
U mnie NEC 3500A jak do tej pory czyta wszystko co sam nagrał.Ma za to kłopoty z odczytem płyt no name nagranych przez LITE-ONy.
|
Ja też się zastanawiam, którą wziąć, czy litka czy Neca, ale chyba wezme Neca 3500A :D
|
@baku - jest na cdrinfo recenzja tej palarki?? sam jestem na kupnie, raczej będzie to litek :P tylko jeszcze model nie wiem jaki ;)
|
Z płytami No Name to nawet czasem LIteon ma problemy :P - może faktycznie coś uszkodzone w końcu to tylko jeden egzemplarz NECA z którym mam do czynienia :)
i nie zawsze mu się to udaje (poza całkowicie markowymi TDK/VERBATIM, z którymi sobie radzi zawsze [już nawet z platinumami bywają problemy]). Chociaż muszę z przykrością przyznać że jakość nagrania jest wyższa na NECU niż na LITKU :( |
liteon 1633S wgrywasz bios BS41 i otrzymujesz litka 1653s :D U mnie pali super... no ale uzywam tylko TDK ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:27. |