Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pomóżcie w dokonaniu wyboru. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pomozcie-dokonaniu-wyboru-45331/)

Dewey 27.12.2004 13:18

Pomóżcie w dokonaniu wyboru.

Witam. Mam wielki dylemat z zakupem nagrywarki DVD i nadzieję, że pomożecie mi w dokonaniu wyboru :) Uzbierałem mniej więcej 300 zł. i zastanawiam się nad czterema wypalarkami. Nagrywać będę divxy i filmy dvd, kopiowanie i łamanie zabezpieczeń oryginalnych gier mnie nie interesuje, także wiedząc o tym co byście mi doradzili z tych modeli ?

1. Toshiba SD-R5372 DVD R/RW +/- OEM

2. NEC ND-3500A 16x OEM

3. LiteOn SOHW1653S DVD R/RW +/- OEM

4. LG SuperMulti GSA-4120B DVD+/-RW retail

P.S. Dużo wypalać raczej nie będę...

mbar 27.12.2004 15:52

Raczej dużo też nie czytasz...

maniek997 27.12.2004 15:57

Cytat:

Napisany przez Dewey
Witam. Mam wielki dylemat z zakupem nagrywarki DVD i nadzieję, że pomożecie mi w dokonaniu wyboru :) Uzbierałem mniej więcej 300 zł. i zastanawiam się nad czterema wypalarkami. Nagrywać będę divxy i filmy dvd, kopiowanie i łamanie zabezpieczeń oryginalnych gier mnie nie interesuje, także wiedząc o tym co byście mi doradzili z tych modeli ?

1. Toshiba SD-R5372 DVD R/RW +/- OEM

2. NEC ND-3500A 16x OEM

3. LiteOn SOHW1653S DVD R/RW +/- OEM

4. LG SuperMulti GSA-4120B DVD+/-RW retail

P.S. Dużo wypalać raczej nie będę...

Skreśl nieparzyste i rzuć monetą;) albo zagraj w "Idź na całość"
maniek

ktosikowy 27.12.2004 16:01

wez LG 4163B jedyny słuszny wybór

Dewey 27.12.2004 18:10

No nie wiem, mam teraz prawdziwy dylemat, bo znajomy, który zaopatruje mnie w sprzęt powiedział, że bardzo dobre są nagrywarki Samsunga TS-H552B. We wszystkich hurtowanich mu je polecano. Co o tym myślicie?

maniek997 27.12.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez Dewey
No nie wiem, mam teraz prawdziwy dylemat, bo znajomy, który zaopatruje mnie w sprzęt powiedział, że bardzo dobre są nagrywarki Samsunga TS-H552B. We wszystkich hurtowanich mu je polecano. Co o tym myślicie?

Niech Cię ręka Boska broni. Podejrzewam szeroko zakrojoną akcję promocyjną wyrobów Samsunga na terenie całego kraju i nie tylko nagrywarek np: aparaty cyfrowe. Tak dla Twoich potrzeb, żeby palić i w nic nie wnikać to kup Neca3500.
maniek

Dewey 27.12.2004 20:16

Za Twoją radą postanowiłem zmienić zamówienie z samsunga na tego neca, mam nadzieję, że faktycznie jest to lepsza nagrywarka. Dopiero teraz zauwazyłem że posiadasz neca i martwie się, że po prostu wychwalasz to co sam posiadasz, bez względu na rzeczywistą wartość produktu....

kiewas 27.12.2004 20:20

Ja Neca nie mam i sam go pochwalę :) Dobry kawał nagrywary

Pozdro!

sight 27.12.2004 20:26

LG SuperMulti GSA-4120B DVD+/-RW retail :peace:

maniek997 27.12.2004 22:06

Cytat:

Napisany przez Dewey
Za Twoją radą postanowiłem zmienić zamówienie z samsunga na tego neca, mam nadzieję, że faktycznie jest to lepsza nagrywarka. Dopiero teraz zauwazyłem że posiadasz neca i martwie się, że po prostu wychwalasz to co sam posiadasz, bez względu na rzeczywistą wartość produktu....

Neca traktuję w ten sposób: WYPAL I ZAPOMNIJ. Mając Liteona to sprawdzałem płytki po wypaleniu w różnych stacjonarkach, analizowałem wykresy (teraz Benq-owcy robią to przed i po, plextora też to nie ominęło), zastanawiałem się który lepszy bios. Stwierdzam w tej chwili, że marnowałem na te sprawy masę czasu. NEC mnie z tego wyleczył. Pali i kwita. Chociaż czasami ,jak się nudzę to bym sobie potestował;)
maniek

Turboni 27.12.2004 22:35

maniek ja to robie w dobre imie nauki :)

bo mi sie nie chce czekac zeby wszystko sprawdzac ale chce pokazac jak plex pali.

wiesz dla mnie to licza sie cyferki i wykresy bo i tak jak plytka jest nagrana nie wazne jak no nie mowie ze super zle to na stacjonarce pojdzie :)

maniek997 27.12.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez Turboni
maniek ja to robie w dobre imie nauki :)

bo mi sie nie chce czekac zeby wszystko sprawdzac ale chce pokazac jak plex pali.

wiesz dla mnie to licza sie cyferki i wykresy bo i tak jak plytka jest nagrana nie wazne jak no nie mowie ze super zle to na stacjonarce pojdzie :)

Po co kupowałeś Plextora?;) Ruszyłeś świętość i obalasz mity. Teraz już nic nie będzie takie jak kiedyś:)
maniek

Turboni 27.12.2004 22:45

nie kupowalem go wymiana reka w reke :)

cos trzeba robic z mitami przeciez - wieczne byc nie moga :)

legion 28.12.2004 00:26

Cytat:

Napisany przez maniek997
Neca traktuję w ten sposób: WYPAL I ZAPOMNIJ. Mając Liteona to sprawdzałem płytki po wypaleniu w różnych stacjonarkach, analizowałem wykresy (teraz Benq-owcy robią to przed i po, plextora też to nie ominęło), zastanawiałem się który lepszy bios. Stwierdzam w tej chwili, że marnowałem na te sprawy masę czasu. NEC mnie z tego wyleczył. Pali i kwita. Chociaż czasami ,jak się nudzę to bym sobie potestował;)
maniek

a wiesz dlaczego "WYPAL I ZAPOMNIJ" bo nawet nie sprawdzisz jak to zrobil :D
tak samo z innymi napedami nie musisz ich testowac bo to kazda potrafi a forum przynajmniej rozwia sie przez testy ktore doprowadzaja do jeszcze wiekszej wiedzy na temat sprzetu jaki znajduje sie na rynku :D

maniek997 28.12.2004 08:50

Cytat:

Napisany przez legion
a wiesz dlaczego "WYPAL I ZAPOMNIJ" bo nawet nie sprawdzisz jak to zrobil :D
tak samo z innymi napedami nie musisz ich testowac bo to kazda potrafi a forum przynajmniej rozwia sie przez testy ktore doprowadzaja do jeszcze wiekszej wiedzy na temat sprzetu jaki znajduje sie na rynku :D

O to mi chodziło. Jakbym miał na czym testować to by mnie korciło;)
maniek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:21.