![]() |
PŁYTY AUDIO Z NIEWIDOCZNYMI W CD ROM-IE UTWORAMI?!
Chciałbym skopiować z płyty dosłownie 1 kawałek, skopiować lub przegrać, ale żadna przeglądarka, którą posiadam, nie widzi utworów muzycznych z płyty. Czy znacie jakiś programik? Proszę o "instrukcje"! Gracje.
|
Jeżeli na wieży gra a w kompie nie to pewnie jest potraktowana CACTUSem.
Nie wiem jak to przegrać, bo umiem zabezpieczyć płytę, ale sam jej potem nie skopiuję. W każdym razie NIE posłuchasz sobie. Pozdrawiam |
[quote]Hektor (14-11-2001 10:03):
Chciałbym skopiować z płyty dosłownie 1 kawałek, skopiować lub przegrać, ale żadna przeglądarka, którą posiadam, nie widzi utworów muzycznych z płyty. Czy znacie jakiś programik? Proszę o "instrukcje"! **************************** napisz przede wszystkim, czy widzisz pliki *.cda pod eksploratorem. Jesli tak, to jakims rippere, jesli plyta ci sie kręci i wcale sie nie czyta to rzeczywiscie moze byc zabezpieczenie modyfikujace TOC plyty. Jedyna mozliwosc ( narazie ) przegrania to wsadznie jej do odtwarzacza CD ( Nie cdroma ) i nagranie przez przez wejsie IN karty muzycznej |
... kurczę, chciałbym kiedyś dostać taką w swoje ręce - chyba sam zabezpieczę dla eksperymentu... ;)
Ale kiedyś miałem programik pod DOSa własnej roboty, który ssał płytkę sektorowo i wisiał mu równo podział na tracki, sesje i tym podobne bzdury. Podejrzewam, że by sobie poradził.. ;) Poszukaj starych dosowych ripperów sprzed pięciu lat, odpal pudło z dosa [PRAWDZIWEGO DOSA, a nie jakiegoś tam dosowego okienka z windowsami) i zobacz, co się będzie działo... ;) Polecam też użycie jakiego starego odtwarzacza 2x [kiedyś takowym sony 2x wyrypałem sporo płytek audio... ;) ze średnią prędkością 0.5x... ale to był wtedy w ogóle sukces - zassać audio na dysk... ;) ] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:06. |