Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   SZYBKA POMOC > GTA2 ON WINXP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szybka-pomoc-gta2-winxp-45364/)

bakupl 28.12.2004 10:57

Cytat:

Napisany przez ZiP
No w protokół (Protocol Connection Data) masz wpisać właśnie adres ip! I to musi działać, bo już od dawna gram w GTA2 i zawsze mi to działa. Adres oczywiście musi być zewnętrzny publiczny.

AhA :| A nam nie działa ;( Wogóle servków nie mam... aha z netem musze sie łaczyc z proxy...

ZiP 28.12.2004 10:31

Cytat:

Napisany przez bakupl
Publiczne

A w protokuł to co mam wpisac?

No w protokół (Protocol Connection Data) masz wpisać właśnie adres ip! I to musi działać, bo już od dawna gram w GTA2 i zawsze mi to działa. Adres oczywiście musi być zewnętrzny publiczny.

bakupl 28.12.2004 08:28

Publiczne

A w protokuł to co mam wpisac?

Y@nkee_PL 28.12.2004 02:47

a jakie ta osoba ma IP, publiczne czy prywatne?
jeśli prywatne to trzeba port przekierować

bakupl 28.12.2004 01:24

Cytat:

Napisany przez ZiP
Jak chcesz patcha do XP z cukierkiem to podaj mail. Multiplayer przez net - nic prostszego. Zakładam że wiesz, że trzeba włączyć Managera a później przejść do zakładki Network...

Osoba hostująca serwer wybiera połączenie TCP/IP i wciska przycisk Start Network Game, a później Create. Gdy wszyscy się dołączą, osoba hostująca grę dobiera mapę adekwatną do liczby osób, ustawia potrzebne opcje i wciska przycisk Start.

Osoby dołączające się do gry wybierają połączenie TCP/IP, adres ip wpisuje się w białym polu Protocol Connection. Po wpisaniu adresu klikamy Start Network Game. Następnie pojawiają nam się dostępne sesje na serwerze - wybieramy dostępną i wciskamy join.

Przy zakładaniu gry można ustawić limit czasu... zauważysz pewnie, że wpisanie zera wcale nie oznacza braku limitu, wręcz przeciwnie - gra zakończy się natychmiast po rozpoczęciu, dlatego wpisz jak największą liczbę (maksymalny czas to i tak chyba 1 godzina niezależnie od tego co wpiszesz).

Jeśli jakaś tam osoba załozy serwa my tego nie widzimy! ;( Nie powstaje serv na net tylko na lan :(

ZiP 28.12.2004 01:17

Jak chcesz patcha do XP z cukierkiem to podaj mail. Multiplayer przez net - nic prostszego. Zakładam że wiesz, że trzeba włączyć Managera a później przejść do zakładki Network...

Osoba hostująca serwer wybiera połączenie TCP/IP i wciska przycisk Start Network Game, a później Create. Gdy wszyscy się dołączą, osoba hostująca grę dobiera mapę adekwatną do liczby osób, ustawia potrzebne opcje i wciska przycisk Start.

Osoby dołączające się do gry wybierają połączenie TCP/IP, adres ip wpisuje się w białym polu Protocol Connection. Po wpisaniu adresu klikamy Start Network Game. Następnie pojawiają nam się dostępne sesje na serwerze - wybieramy dostępną i wciskamy join.

Przy zakładaniu gry można ustawić limit czasu... zauważysz pewnie, że wpisanie zera wcale nie oznacza braku limitu, wręcz przeciwnie - gra zakończy się natychmiast po rozpoczęciu, dlatego wpisz jak największą liczbę (maksymalny czas to i tak chyba 1 godzina niezależnie od tego co wpiszesz).

bakupl 27.12.2004 22:00

A teraz... chce grać przez neta

Osoba z zewnetrzym IP 212 122 213 171 stawia serwa..
i jak ma postawic serwa i jak my mamy sie dołaczyc?

Mich@ł 27.12.2004 21:49

Udało Ci się ściągnąć, czy dorwałeś go z innych źródeł :> ||

Luknij tutaj

bakupl 27.12.2004 21:39

SZYBKA POMOC > GTA2 ON WINXP

GTA 2 pod WinXP? Jak to zrobić? Bo normalnie to nie działa

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16.