![]() |
Samsung SV-DVD50 - a odtwarzanie wypalanych DVD??
Dokladnie od roku posiadam odtwarzacz DVD i kaset VHS w jednym(Samsung SV-DVD50).Mikolaj w tym roku przyniosl mi nagrywarke DVD (Lite-on DVDRW DRW-1S41).Nie mam jeszcze nawet czystych plyt DVD ,ale mam takie pytanie czy ktos z forumowiczow posiada moze takowy odtwarzacz i wie ewentualnie jak on reaguje na plyty DVD ,ktore niedlugo sam zamierzam nagrywac.Czy sa jakies problemy z ich odtwarzaniem i ewentualnie porada jakie plyty kupic najlepiej??
W instrukcj tego odtwarzacza jest tak napisane: ,,Odtwarzacz nie odtwarza plyt CD-ROM,DVD-ROM,CD-R itp.Wkladaj plyty DVD, lub CD,, Nie wiem za bardzo jak to rozumiec ,gdyby ktos mial jakies podpowiedzi ,gdyz posiada taki odtwarzacz ,lub mial z nim stycznosc i wie co nieco na temat jego kompatybilnosci byloby super. Z gory dzieki. |
Cytat:
Nie można powiedzieć z góry jakie DVDki będzie czytał najlepiej twój DVD, ale najpierw spróbuj nagrywać na DVD+R Verbatima, Dysan, Platinum - są to chyba jedne z najlepszych. Do tego dodaj booktype i nie masz się czym martwić, pozdro! |
[Samsung SV-DVD50
W instrukcj tego odtwarzacza jest tak napisane: ,,Odtwarzacz nie odtwarza plyt CD-ROM,DVD-ROM,CD-R itp.Wkladaj plyty DVD, lub CD,, Nie wiem za bardzo jak to rozumiec ,gdyby ktos mial jakies podpowiedzi ,gdyz posiada taki odtwarzacz ,lub mial z nim stycznosc i wie co nieco na temat jego kompatybilnosci byloby super. Z gory dzieki.[/QUOTE] mam identyczny model odtwarza DVD-R, DVD+R ( Verbatin, Memorex ) wypalone na wprost lub w trybie DVD-ROM i czyta :jupi2: |
Moglbys mi napisac jakim progsem konwertujesz filmy z avi do dvd i jakim nagrywasz ,
bo ja to robie w winavi videoconverter a wypalam w NERO .Zrobilem tak na 2 plytach DVD-R ( tdk i performance)i sprawdzilem je na power dvd na kompie i tez sie tna niestety ,chociaz niema takiej pikselozy jak na odtwarzczu,wiec poczesci musi byc to wina progsa w ktorym konwertuje a moze to wina nero . Kupie tez oczywiscie te plyty , ktore podales ,ale jak bys mogl podac mi te informacje odnosnie progsa konwertujacego i wypalajacego DVD (bo moze w tym tkwi problem ). Wyslalem ci zreszta wiadomosc prywatna ,ale nie wiem czy doszla . Z gory dzieki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08. |