Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak Nokia olewa uzytkownikow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-nokia-olewa-uzytkownikow-45391/)

Ice 29.12.2004 13:34

Pamietam jak kiedys musialem wymienic wyswietlacz w nokii 6510 - koszt 250zł ...
Raczej juz nokii nie kupie... lubia sie wieszac, slaby zasieg.
Teraz mam SE T630 i jestem z niego very happy :)

bgn 29.12.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez epol
Trzy tygodnie cekac na wgranie nowego softu :O Przeciez to istna paranoja!!!!

..no , ale to jak u bila G. najpierw system a potem serwispaki - najpierw telefon do sklepu, a potem poprawione oprogramowanie.Serwis po prostu wiedział o blędzie ale nie mial od producenta poprawionej wersji

epol 29.12.2004 13:22

Cytat:

Napisany przez bgn
no moze jednak cos sie zmienilo.Serwis Nokii we Wroclawiu jest teraz na pl.Teatralnym - trzy tygodnie temu zglosilem zastrzezenie do oprogramowania i dzisiaj sami do mnie zadzonili, ze dostali poprawiona wersje i zapraszaja do jej wgrania. Dla scislosci - nie chodzi w moim przypadku o Nokie 6610 tylko inny model sprzedawany w wolnej sprzedaży bez posrednictwa jakiegokolwiek operatora, czyli gwarancyjnie pozbawiony simloka

Trzy tygodnie cekac na wgranie nowego softu :O Przeciez to istna paranoja!!!!

bgn 29.12.2004 12:16

Cytat:

Napisany przez zYxMa
: to tyle na temat wrocławskiego serwisu nokii, który niegdyś był przy ulicy chyba Kościuszki, tam gdzie jest biuro autogiełdy dolnośląskiej. Teraz chyba są gdzie indziej, na krzywoustego czy gdzieś... :P

:P

no moze jednak cos sie zmienilo.Serwis Nokii we Wroclawiu jest teraz na pl.Teatralnym - trzy tygodnie temu zglosilem zastrzezenie do oprogramowania i dzisiaj sami do mnie zadzonili, ze dostali poprawiona wersje i zapraszaja do jej wgrania. Dla scislosci - nie chodzi w moim przypadku o Nokie 6610 tylko inny model sprzedawany w wolnej sprzedaży bez posrednictwa jakiegokolwiek operatora, czyli gwarancyjnie pozbawiony simloka

kraluk 28.12.2004 19:18

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Wiecie co.. tamtego atra nawet nie chce mi się czytac, ale kiedyś bodajże w 2000 roku miałem Nokie 7110 (na tamte czasy super wypas - sprowadzana z Austrii) nie miała polskiego menu, ale to mi nie przeszkadzało. W końcu kiedyś coś się w niej popsuło, zaniosłem do serwisu, a że nie miała gwary (a telefony bez gwary są na drugim planie) to musiałem grubo bulić. Po miesiącu :klnie: oczekiwania i dzwonienia do nich do tydzień w końcu powiedzieli, żebym odebrał FONa. Odebrałem, a te *****e :klnie: wgrali mi polski jezyk o zabuliłem za to 160zł. Problem w tym, że to nie ja odbierałem telefon tylko siostra, która mieszka we wrocku (ja mam 100km do wrocka) jak zobaczyłem rachunek i telefon to... :klnie:

zaniosłem raz jeszcze i mówie im co jest... wzieli go spowrotem i znów czekałem miesiąc, aż w końcu naprawili to co powinni i znów musiałem zabulić 160zł, bo tamtych 160zł nie raczyli zwrócić gnoje :klnie: to tyle na temat wrocławskiego serwisu nokii, który niegdyś był przy ulicy chyba Kościuszki, tam gdzie jest biuro autogiełdy dolnośląskiej. Teraz chyba są gdzie indziej, na krzywoustego czy gdzieś... :P

Po prostu super serwis. Ogólnie NOKIA spada na psy, wymyślają jakieś kosmiczne lształty, które nic nie potrafią (po za zawieszeniem się) dlatego zmieniłem firme na SE konkretnie P900. Od kwietnia kiedy go mam dosłownie nic mu nie dolega, po prostu jestem w szoku :D

Dziękuję ufff :P

Ech... Jakbyś poczytał w tedy tzn. w 2000 roku to byś wiedział, żeby nie kupować N7110. Ten telefon był największym bublem w historii Nokii... A tak poza tym SE to największy shit jaki miałem w rękach (kiedyś opisywałem jak to ja miałem t610...).

A wracając do tematu: najlepsze jest to, że ta sprawa z serwisem wygląda tak tragicznie tylko w Polsce... Czytałem o tym na stronach niemieckich i hameryckich, i tam wszystko przebiega bez kłopotu...

CIAPEK 28.12.2004 18:27

masakra

a ja planuje właśnie łyknąć tą Nokie 6100.

Mam nadzieje, że to sporadyczny przypadek, albo tyczy się tylko Idei

zYxMa 28.12.2004 15:31

Wiecie co.. tamtego atra nawet nie chce mi się czytac, ale kiedyś bodajże w 2000 roku miałem Nokie 7110 (na tamte czasy super wypas - sprowadzana z Austrii) nie miała polskiego menu, ale to mi nie przeszkadzało. W końcu kiedyś coś się w niej popsuło, zaniosłem do serwisu, a że nie miała gwary (a telefony bez gwary są na drugim planie) to musiałem grubo bulić. Po miesiącu :klnie: oczekiwania i dzwonienia do nich do tydzień w końcu powiedzieli, żebym odebrał FONa. Odebrałem, a te *****e :klnie: wgrali mi polski jezyk o zabuliłem za to 160zł. Problem w tym, że to nie ja odbierałem telefon tylko siostra, która mieszka we wrocku (ja mam 100km do wrocka) jak zobaczyłem rachunek i telefon to... :klnie:

zaniosłem raz jeszcze i mówie im co jest... wzieli go spowrotem i znów czekałem miesiąc, aż w końcu naprawili to co powinni i znów musiałem zabulić 160zł, bo tamtych 160zł nie raczyli zwrócić gnoje :klnie: to tyle na temat wrocławskiego serwisu nokii, który niegdyś był przy ulicy chyba Kościuszki, tam gdzie jest biuro autogiełdy dolnośląskiej. Teraz chyba są gdzie indziej, na krzywoustego czy gdzieś... :P

Po prostu super serwis. Ogólnie NOKIA spada na psy, wymyślają jakieś kosmiczne lształty, które nic nie potrafią (po za zawieszeniem się) dlatego zmieniłem firme na SE konkretnie P900. Od kwietnia kiedy go mam dosłownie nic mu nie dolega, po prostu jestem w szoku :D

Dziękuję ufff :P

epol 28.12.2004 15:17

No ja jestem pod wrazaniem :O Cos czuje ze serwisy beda mialy pelne rece roboty. A ciekawe czy inne modele tez sa podatne na takie SMS? Bede musial sie tym bardziej zainteresowac :)

A zawsze Wam mowilem: "Bierzcie Siemens'a" :P

MaciejT 28.12.2004 11:41

A czy jest gdzies napisane od ktorych wersji softu problem nie wystepuje? Bo nie znalazlem...

woitas 28.12.2004 10:13

osobiście bym im nie odpuścił.
nokia zobowiązała się do bezpłatnej wymiany oprogramowania z wadliwą javą we wszystkich modelach ją obsługujących.
podobnie sprawa ma się z innymi błędami w oprogramowaniu.
więc łaski ci nie robią.

Zetoxa 28.12.2004 10:12

... czy każdemu, kto osiągnie sukces i renomę, prędzej czy poźniej musi uderzyć woda sodowa do głowy :klnie: :klnie:

bgn 28.12.2004 09:58

Jak Nokia olewa uzytkownikow

Zadne to pocieszenie - nawet jak w ramach gwaracji zazada sie usuniecia wadliwego oprogramowania telefonu.Sam mam taki telefon - w serwisie zapisali moj numer -ale oprgramowania nie maja. Czyli u Finow jak u Bila G. - sprzedac- a o reszte nie sie martwi ten co kupil.
A to co jest w zamieszczonym linku - to po prostu horror
http://www.telix.pl/article.php?sid=8126

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45.