Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   nietypowe zachowania komputera (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nietypowe-zachowania-komputera-45460/)

TORQUE 28.12.2004 23:25

nietypowe zachowania komputera

chodzi mi tu o to abuście się wypowiedzieli o spotkanych u siebie lub gdzieś indziej nietypowych zachowaniach komputera u mnie na przykład czasami leci ruskie radio w głośnikach trochą cicho ale conieco słychać :cool:

*Vojtas* 28.12.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez TORQUE
... u mnie na przykład czasami leci ruskie radio w głośnikach trochą cicho ale conieco słychać :cool:

lol :rotfl:... nu pagadi (permanentna inwigilacja || )
Mój czasami ze mną rozmawia :fiu: ;)
a tak na poważnie kiedyś sam mi się włączał przez długi czas nie mogłem wyczaić, o co biega aż w końcu znalazłem w BIOS'e opcję, która dawała możliwość wyzwolenia go przez modem (kiedy go jeszcze używałem). Wyłączyłem to no i spokój.

pozdr.

Air 29.12.2004 00:36

Cytat:

Napisany przez TORQUE
u mnie na przykład czasami leci ruskie radio w głośnikach trochą cicho ale conieco słychać :cool:

???

Dobre

Mój bardzo głośno chodzi ale jeszcze tylko tydzień.

Nowy radiator poradzi sobie z tym!!

kiewas 29.12.2004 00:39

Cytat:

Napisany przez Air
???

Dobre

Mój bardzo głośno chodzi ale jeszcze tylko tydzień.

Nowy radiator poradzi sobie z tym!!

Mój komp to też niezły szumofon - ale się przyzwyczaiłem heh, jak tylko będe miał jakąś wolną kaskę to inwestuje w wentylatory Arctic Cooling :)

bakupl 29.12.2004 07:41

Cytat:

Napisany przez kiewas
Mój komp to też niezły szumofon - ale się przyzwyczaiłem heh, jak tylko będe miał jakąś wolną kaskę to inwestuje w wentylatory Arctic Cooling :)

A ja mam zamkniętą obódowe i nic go nie słychać... dziwne zachowania?... zapaliłem światlo w pokoju i w górnym wiatraczku mi się wszystkie 4 ledy przepaliły :P

houston 29.12.2004 08:56

Narzekacie na halas ? to musicie sobie zafundowac obudowe serwerowa :D ta ma wentylacje ze kladzac stopy kolo obudowy w ciagu 5-u min bedziecie mazyc w lecie o zimowych kapciach :) "zamrazalnik dla podzespolow" hmm ale to okupione jest niestety moimi "uszami" to jak wlaczyc z 20'a pc'tow jednoczesnie a wentylatorami od zasilaczy w kierunku uzytkownika :) nie mniejszej odleglosci jak 1 m co do dziwnych zachowan ... czasem mecze sie nad czyms w najmniej oczekiwanym momencie nagle dyski potrafia sie wylaczyc z opcja zawieszenia rozruchu i to tak ze potem nie moga "ruszac" a niestety bez przycisku reset z obudowy ani rusz ten kto to wymyslil powinien dostac Nobla ;) chyba ktorys z hdd chce mi pwiedziec ze chce isc do serwisu ale gdy sie zawezme wymontuje je z obudowy to pracuja bez szemrania jak bym kupil prosto ze sklepu chyba niechce ktorys z nich isc do serwisu :) a i tak sa na gwarancji wiec zdaze znalesc "winowajce" :D a wtedy nie bede sympatyczny dla owego "bubla" od razu w ciagu 1h do serwisu

bakupl 29.12.2004 08:59

OoOo :D Kolejny z Bydzi... u mnie tak samo... jak się włoży ręke do obudowy (pod cd-romem, zamiast zaślepki) .. to dosłownie lodóowwaa :D Bo ja tam mam jeszcze takie jedno urządzenie chłodzące ... pasywne ^^

epol 29.12.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez TORQUE
chodzi mi tu o to abuście się wypowiedzieli o spotkanych u siebie lub gdzieś indziej nietypowych zachowaniach komputera u mnie na przykład czasami leci ruskie radio w głośnikach trochą cicho ale conieco słychać :cool:

Masz plyte ECS'a?? Tez to mialem. Gdy wylaczylem kompa i dalem glosniej glosniki to tez slyszalem radio, ale to bylo chyba czeskie :D

Patrix 29.12.2004 12:11

Cytat:

Napisany przez epol
Masz plyte ECS'a?? Tez to mialem. Gdy wylaczylem kompa i dalem glosniej glosniki to tez slyszalem radio, ale to bylo chyba czeskie :D

jak to możliwe ???

Ja nie miałem większych problemów z kompem, ale...
pewnego razu odpalam kompa, potem monitor, komp rusza, monitor sie nie "wybudza", zabrzęczało, hard reset, a potem było dobrze - co to to było nie wiem do dziś :)

reszta przygód nie jest na pozioomie sprzętowym tylko programowym na szmacianym windowsie :)

knydel 29.12.2004 13:14

Dziwne zachowania ? :) - Łyndołs przez pół roku chodził stabilnie ;P

Damianos L 29.12.2004 22:04

a ja mam dziwny problem
jak kolo 13:00 mam wlaczonego kompa to mi sie restartuje tak bez zadnego powodu. Dzieje sie to tylko raz a potem juz spokój.....
moze to jakis trojan ??

TORQUE 30.12.2004 00:14

@Damianos L sprawdź skanerem on line na www.mks.com.pl gdzieś już o tym słyszałam że to się przestawia albo w BIOSIE albo coś jakoś przez neta

czero 30.12.2004 00:41

Wprawdzie nie u mnie, tylko u kumpla, ale jednak.
Znika mu cala zawartosc "moich dokumentow" do czasu ponownego uruchomienia windowsa lub na jakis czas (np. 10 min) po czym jak gdyby nigdy nic sie pojawiaja.
Najsmieszniejsze, ze po zniknieciu widac je np. jak sie wchodzi przez painta (zeby zladowac jakis obrazek) ;).

sztanc 30.12.2004 09:39

U mnie po wymianie grafiki na Asusa naped DVD oglupial. Zaczal czytac od niechcenia i buczec i piszczec jakos tak cienko. A co najgorsze plyta po wyjeciu z szufladki okazala sie zje..chana na amen. I wiecie co to bylo? Razem z plyta ze sterami do grafiki do napedu wpadla taka fajna metalowa nalepka z logo Asusa i narobila rabanu:). Pozdruffka. Sztanc

Damianos L 30.12.2004 11:50

Dzięki TORQUE sprawdze, ale nie sadze zeby to był jakis wirus. Reinstallowalem winde od nowa i dalej to wystepuje. Podejrzewam ze to cos ze sprzetem.....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:32.