Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki program: NGhost 9, TImage 8 czy PHDM ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-program-nghost-9-timage-8-czy-phdm-45482/)

Slawomirek 03.02.2005 15:44

Mam Norton Ghost 2003 i postanowiłem zrobić obraz partycji..wspaniały pomysł pomyślałem ..obraz chciałem zapisać na drugiej partycji (lub na płycie DVD), wszystko było fajnie do czasu kiedy miało się pojawić okno, które by wskazywało o postępie w kompresji obrazu, szybkości tworzenia obrazu ect..u mnie pojawiło się tylko puste okno i klepsydra , która na nic nie reagowała tak jak by się zawiesiła. Na domiar złego nie mogłem wyjść z tego nawet przy restarcie komputera ..pojawiały się polecenia dosowskie że niby za 10 sek powróci do Windowsa a powrracał w niskończoność i nic...Dysk a raczej partycja systemu który chciałem zobrazować nagle zrobiła się jakaś bootowalna o wielkości 7.8MB..i koniec pozostało mi usunięcie jej(formacik) i od nowa najśmieszniejsze jest to że nawet jak coś tam nie wyjdzie to za żadną chole.. nie można wrócić do systemu Windows.. kaplica już dwa dni na to poświęciłem,
format za formatem i nic może ghost jest walnięty proszę o pomąc wskazówki . Wszystko robiłem wg wskazówek z książki wydawnictwo Helion i nic, może chociaż jakiś pomysł na to że nawet jak nie wyjdzie to żebym nie musiał formatować znowu dysku a w jakiś sposób uruchomić Windowsa XP SP2 sorki że tak ci mieszam, ale się nie poddam..może innym programem..Pozdrawiam i z góry dziękuje.

zorg 03.02.2005 02:42

alez ja uzywam ghosta 8 i mam 2 raptory (sata) i nigdy nie bylo zadnego klopotu, wiec zostaje z ghostem ,,
moze i sa inne lepsze ,mi wystarcza stary dobry ghost

Zetoxa 02.02.2005 16:36

TAK :cool: :) 8 )

DreamCrusher 02.02.2005 15:52

pewnie odpowiedz bedzie brzmiala tak ale wole sie upewnic:
czy po zrobieniu obrazu partycji systemowej i przywroceniu jej, wszystkie programy zainstalowane na drugiej partycji beda dzialac (office, flashget i inne programy i gry)?

Remix 02.02.2005 15:16

Witam!

A tak swoja droha to DriveImage 7.0 pojawil sie juz dosc dawno... i juz dawno byla rozmowa o nim na tym forum.
Takze drugi raz nie odkryles ameryki Lemik :)

Zetoxa 02.02.2005 11:09

no właśnie, przecież kupił go Symantec i wyprodukował na jego bazie ghosta 9.0 :O

Lemik 02.02.2005 10:46

Skoro mamy taki temat, ja bym tu dorzucil jeszcze jeden program. Własnie ukazała się nowa wersja programu PowerQuest Drive Image 7.0 !! :wow:
Dziwi mnie to trochę, bo słyszałem, że PowerQuest ponoć został wykupiony i nie istenieje. Jutro będę miał ten program, więc podzielę się i z wami tym co zobaczę...

Lemik 02.02.2005 10:31

Zetoxa:
- jasne że ameryki nie odkryłem. Mój opis ma służyć tylko by przekonąć, tych co nie wiedzą albo się wachają.
Co do dysków ratunkowych, to bardzo dobrze Acronis wypala płytkę startową CD :-) Nie trzeba żąglować tymi dyskietkami :-)

Zetoxa 02.02.2005 09:59

Cytat:

Napisany przez Ice
czy wie ktos czy obsluguja one dyski SATA ????

... na pewno obsługują SATA wersje corporacyjne (corporate workstation lub server enterprise), nie wiem czy obsługują wersje domowe.

mantar 02.02.2005 09:43

U mnie zmieniłem na True ponieważ mój mizernie przygotowany ghost na płycie zrobiony z 2 dyskietek (wersja 2003) działał póki nie "poprosiłem" go o zrobienie kopii na dysku 160Gb SATA - poległ zawieszając się ciągle - nie mam ochoty juz szukać innego ghosta - robić dyskietki - wyciągac pliki boot i robić CD-R - True jest naprawde bardzo intuicyjny - nie wykorzystam pewnie całych jego mozliwości ale to co znam bardzo mi się podoba.

Zetoxa 02.02.2005 08:58

@Lemik, ameryki nie odkryłeś, Acronisa polubiliśmy od razu , ghosta 9 nienawidzimy z całego serca, bo nie pozwala zrobić dysku ratunkowego, tak jak TI.

Remix 01.02.2005 23:56

Witam!

Moj prywatny ranking:

1. Acronis TrueImage 8
2. Drive Image 7
3. Norton Ghost 8

Lemik 01.02.2005 23:49

zorg:
- ale może spróbuj probić też i w Acronisie przez jakiś czas, oczywiście nie rezygnując z Ghosta :-) Może Ci przypadnie do gustu :-)
Ale oczywiście w myśl zasady, jeśli niezawodne, to nie trzeba rezygnować bez powodu :-)

zorg 01.02.2005 23:33

mnie jeszcze ghost nigdy nie odmowil posluszenstawa , wiec zostaje przy ghost !!!

Krzycho83 01.02.2005 23:31

Cytat:

Napisany przez Ice
czy wie ktos czy obsluguja one dyski SATA ????

Przylaczam sie do pytania ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:45.