![]() |
VOB -> MPEG-II - JAK?
Witam,
Dzięki sugestiom Szanownych Grupowiczów zaopatrzyłem się w odpowiednie programy do edycji plików w formacie MPEG-II Mam tylko jeden problem: Po zgraniu płyty DVD Decrypterem (mode IFO) do jednego pliku VOB, nie mogę tego pliku wczytać do programu TMPGenc MPEG Editor. Wyświetla się komunikat o błędzie. Zauważyłem, że wśród dostępnych formatów plików rozpoznawalnych przez ten program nie ma pozycji "*.vob". Próbowałem więc zwyczajnie zamienić rozszerzenie vob na inne (np. mpg, mpeg, m2p itd...) ale program dalej nie jest w stanie odczytać pliku. Wiem, że vob nie jest uszkodzony bo mogę go np otworzyc w PowerDVD i odtwarzać. Pojawia się zatem pytanie: Jak prawidłowo zamienić format pliku z VOB na plik typu MPEG-II do edycji (najlepiej bez separacji video i audio). Dziękuję za wszelkie sugestie! MAREK |
Cytat:
|
Dziękuję bardzo za pomoc!
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku! MAREK |
No tak, rzeczywiście VOB-edit świetnie działa. Udało mi się wydzielić strumień video z VOB do pliku *.m2v i dalej edytować programem TMPGEnc MPEG EDITOR.
A może istnieje jednak jakiś sposób by stworzyć plik formatu MPEG-II który by zawierał oba strumienie: 1 video + 1 audio ??? Myślę, że to by ułatwiło mi zabawę. Pozdrawiam serdecznie, Marek |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:41. |