![]() |
Przedwczoraj rozkodowałem swojego Heveta 5518/d800. Troche się zacina i przywiesza czasami, no ale cóż chcieć od takiego sprzętu i za taką cenę (gdy był kupowany jakieś ponad rok temu to nikt nie myślał o takich bajerach jak rozkodowywanie). Dobrze że chociaż tyle się udało z nim zrobić.
A te Dreamboxy to niezłe chyba urządzenia, ale niestety też drogie ( bo 900 zl to jednak raczej dużo). Za połowe tego można kupić jakiegoś Fergusona, wiadomo nie ma tyle funkcji, no ale... |
NO tak jak mowilem DREAMBOXY i DBOX2 sa de best :> To wszystko co napisal mikas i wiele wiecej mozna zrobic na obu typach tych tunerkach.... Jak stac cie na DREAM to kupuj dreama a jak nie DBOX2 w zupelnosci wystarczy obecnie z tego co wiem jest tylko roznica w szybkosci tych tunerow.....
|
Na stronie http://www.satkurier.pl/?kacik_hackera/&kat=50&id=18654 jest artykuł o Scam2.3. Więc dobrze widać, na które odbiorniki wychodzi najwcześniej soft. I to jest nie pierwszy raz. Na Dreambox oprócz tego możesz jeszcze dodać napisy do filmów a nawet ściągnąć je tunerem z netu on-line. Przegrać film na HDD w komputerze lub pograć w gry i wiele inny rzeczy. Naprawdę warto go kupić. Ja sam go mam i jestem bardzo zadowolony.
|
Cytat:
Trzeba się zarejestrować... Da się oglądać praktycznie to co na iinych [polsat, tps, ;)]. Co prawda zdarza mu sie przywiesic czasami, ale jak na tuner dla ktorego nie widzialem najmniejszej nadzieji jest ok ;) |
Cytat:
Co do tunera to wedlug mnie najabrdziej warto kupic albo DREAMBOX albo dbox2 nokia (taki wlasnie mam) lub philips.. Maja baaaardzio duze mozliwosci :> Jak dobrze pokombinujesz to i Sloneczny pakiecik i cyferke zaswiecisz :> To wszystko zalezy ile masz $$$. Najtansze dobre rozwiazanie to Philips 6010 4MB lub Ferguson 5018. Nic ponizej tych bym nie kupywal. Ale i tak wciaz polecam DREAMBOX lub DBOX2 !!! |
A ja mam (właściwie to rodzice ;) taki tuner http://www.proserwis.com.pl/index.ph...ia=44&towar=51 tylko w innym kolorze. Zna się ktoś na takim sprzęcie? Może ktoś ma taki model? wie ktoś moze jak mieć troche więcej programów (czyt. jak rozkod00wac ;)?? Jakies linki ?
|
całkeim fajny jest Ferguson 385 zeta, programuje się dekoder nie kartę .......
|
Cytat:
Macie jakieś dobre linki do artykułów "co by zobaczyć więcej" ?? ;) dajcie tu albo na PW |
Cytat:
|
Cytat:
|
Bardzo dobre są Dreamboxy. Ja sam mam model 5620S i jestem bardzo z niego zadowolony. Softy wychodzą najszybciej właśnie na te tunery. Ten model można już kupić za 830 zł w Polsce lub za 640 w Niemczech.
|
Koolo skad jestes ?
|
Najlepszym wyjsciem będzie chyba kupno Fergusona. Jest stosunkowo niedrogi, ma wyjście dźwieku cyfrowego [w zaleznosci od modelu coax lub optical]. Pozwala takze zobaczyc co nieco 'wiecej'...
|
W Leroy-Merlin jest Metronic <cyfrowy, chyba caly komplet - czyli tuner, konwerter i antena> za 387pln :)
|
www.yansat.pl <-- tu mozna znaleść conieco
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:34. |