![]() |
Jak scalić dwa filmy *mpg?
Witam!
Chciałem się dowiedzieć jak (jeśli jest to możliwe) można scalić 2 filmy z rozserzeniem *mpg? Próbowałem programem VirtualDubMod ale niestety nie da rady :smutny: Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam! |
|
mozna tez prokonwertowac na avi i wtedy łaczyc
|
Cytat:
|
najlepszy jest Easy Video Joiner.chyba nie ma zadnego prostszego i szybszego programu do laczenia plikow .avi , .mpg itd
|
Cytat:
w pełni popieram - szybko, łatwo i przyjemnie File->MPEGtolls...->Marge&Cut - wybieasz system w kórym jest nagrane twoje mpg (svcd/vcd/dvd) ->Add ;po koleji ładujesz najpierw cd1 natsepnie cd2 itd ->Run........odczekac swoje i gotowe pozdro |
A czy macie to samo co ja? Po połączeniu 2 plików mpg w miejscu scalenia jednak słychać ułamek sekundy przerwy dźwięku. I za zazwyczaj gdy łącze 3 pliki mpg, to po konwersji z mpg do dvd brakuje synchronizacji pomiędzy audio a video pod koniec filmu. Może macie jakiś patent na pozbycie się tych przerw?
|
ja robie jakiś programem do edycji
do linijki zapisz projekt i po ptakach |
Cytat:
|
TMPGEnc, sprawdzałem kilka wersji bez rezultatu.
|
a skąd masz te pliki? sam zrobiłeś czy wyciągnąłeś z S/VCD ?
|
Są to poprostu filmy z sieci w formacie svcd(wyciągam z tego mpg), które łącze i przerabiam na dvd.
|
hmm - jak wyciągasz? normalnie kopiując z obrazu płyty? jeżeli tak, to pliki *mpg mogą się zapisywać z błędami i stąd może twoje problemy... najlepsza metoda to otworzyć obraz bin/cue za pomocą programu IsoBuster i skopiować *mpg za pomocą funkcji:
Kopiuj i FILTRUJ tylko ramki M2F2 Mpeg |
Dokładnie tak jak napisałeś, wyciągam kopiując prosto z obrazu płyty (alkoholem otwieram i kopiuję jedynie pliczek mpg). Następnym razem spróbuję IsoBusterem - wielkie dzięki za pomoc.
|
stronka filmowa
wejdź sobie ma tę stronkę jest tu wszystko co będzie tobie potrzebne do tych akrobacji możesz z nie również ściągnąć potrzebne programy wejdź na zakładkę łączenie vcd po lewej stronie będzie w spisi trochę niżej 8 )
http://members.lycos.co.uk/grzechu1999/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:40. |