![]() |
troche off topic-dziwne dzwieki w baracuda 4
no wlasnie ,kupilem sobie to cacko(st3600021a) po 2 letnim uzytkowaniu ibm postanowilem sie przesiasc,dysk naprawde b.cichy ale wydobywaja sie z niego czasem dziwne piski,czy to normalne?czy ktos moze mi wytlumaczyc czemu sie tak dzieje?dysk chodzi ok,zadnych problemow z transferem albo rozruchem(maks osiagniety przeze mnie transfer to 43mb/s)czy mam sie przyzwyczaic czy zadniesc do reklamacji?
|
nabyles starszy o okolo tydzien model dysku w nowych modelach mlodszych o tydzien nie ma tego pisku firma sigejt stwierdzila ze to nie jest zadna wada dysku jednak mozesz isc i probowac wymienic dysk na niepiszczacy jesli tak bardzo ci to przeszkadza jednbak wiesz pisk czasem sie przydaje bo wiesz ze dysk dziala ;)
|
Cytat:
|
eee nie az tak ciepla w sumie ja mialem awersje do sigejtow ale juz sie pozbylem
inni maja do ibm inni do fujitsu ja mam 3.2 i nie mam do niego nic a pracowal wszedzie,.... tak jak mowielm dzwieki to nei wada wg seagate |
Cytat:
pozdro |
u mnie nie szumi nie skrzypi za t o wiatraki terkocza bo nie mam zamiaru wydawac na to kasy chyba ze stanie i przestanie chodzic a b4 ladny dysk niby dlugo sie formatuje ale jakos da sie zyc abity tez dobre plyty gorzej z hpt kontrloerami podobno syfiaste ale jak ktos na forum pisal trzeba manuala od tego poczytac....
|
abity są cool a hpt też ok / ale ten osobnik b2 jakoś nie lubił hpt i tyle :)/ tylko to kwestyja sterów / pod linuxem zap.. ał aż miło
tak że reasumując: zębata rybka model 4 to zawodowy dysk / ale sie już jajecznicy nie da smażyć, a to już wada :) / pozdro ps . wystarczy mi już tego nabijania postów ;) a i di domu trzeba by wreszcie wrócić z pracy i pograć w coś / |
ja mam only abita bf6 ata33 i takze jest mi pieknie z ta plyta orgazm w oczach winda 98 (nie SE) bryka az milo bez reinstalki ani wiekszej zwiechy okolo roku
|
Cytat:
pozdr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |