Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   troche off topic-dziwne dzwieki w baracuda 4 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/troche-off-topic-dziwne-dzwieki-baracuda-4-a-4554/)

wojtoo 15.11.2001 11:41

troche off topic-dziwne dzwieki w baracuda 4

no wlasnie ,kupilem sobie to cacko(st3600021a) po 2 letnim uzytkowaniu ibm postanowilem sie przesiasc,dysk naprawde b.cichy ale wydobywaja sie z niego czasem dziwne piski,czy to normalne?czy ktos moze mi wytlumaczyc czemu sie tak dzieje?dysk chodzi ok,zadnych problemow z transferem albo rozruchem(maks osiagniety przeze mnie transfer to 43mb/s)czy mam sie przyzwyczaic czy zadniesc do reklamacji?

bennyone 15.11.2001 13:07

nabyles starszy o okolo tydzien model dysku w nowych modelach mlodszych o tydzien nie ma tego pisku firma sigejt stwierdzila ze to nie jest zadna wada dysku jednak mozesz isc i probowac wymienic dysk na niepiszczacy jesli tak bardzo ci to przeszkadza jednbak wiesz pisk czasem sie przydaje bo wiesz ze dysk dziala ;)

cana 15.11.2001 16:23

Cytat:

bennyone (15-11-2001 13:07):
nabyles starszy o okolo tydzien model dysku w nowych modelach mlodszych o tydzien nie ma tego pisku firma sigejt stwierdzila ze to nie jest zadna wada dysku jednak mozesz isc i probowac wymienic dysk na niepiszczacy jesli tak bardzo ci to przeszkadza jednbak wiesz pisk czasem sie przydaje bo wiesz ze dysk dziala ;)
mozna też po ciepełku w obudowie :) . co jak co ale ciepła to jest ona dalej prawie tak jak poprzednie generacje :)/

bennyone 15.11.2001 18:02

eee nie az tak ciepla w sumie ja mialem awersje do sigejtow ale juz sie pozbylem
inni maja do ibm inni do fujitsu ja mam 3.2 i nie mam do niego nic a pracowal wszedzie,....

tak jak mowielm dzwieki to nei wada wg seagate

cana 15.11.2001 18:56

Cytat:

bennyone (15-11-2001 18:02):
eee nie az tak ciepla w sumie ja mialem awersje do sigejtow ale juz sie pozbylem
inni maja do ibm inni do fujitsu ja mam 3.2 i nie mam do niego nic a pracowal wszedzie,....

tak jak mowielm dzwieki to nei wada wg seagate
też miałem obiekcjre przed zaqpem b4 / do bII bo mi razem z hpt370 nie chciała kolaborować bezproblemowo a samsungi tak :) i grzała się że jajka można było gotować / drobiu jakby się kto pytał ;) :)/ ale 4 jest ok, a że ciut szumi to aqrat u mnie nie słychać,( przez cichy kojący szum wentów :) :) się nie przebija /
pozdro

bennyone 15.11.2001 19:50

u mnie nie szumi nie skrzypi za t o wiatraki terkocza bo nie mam zamiaru wydawac na to kasy chyba ze stanie i przestanie chodzic a b4 ladny dysk niby dlugo sie formatuje ale jakos da sie zyc abity tez dobre plyty gorzej z hpt kontrloerami podobno syfiaste ale jak ktos na forum pisal trzeba manuala od tego poczytac....

cana 15.11.2001 21:20

abity są cool a hpt też ok / ale ten osobnik b2 jakoś nie lubił hpt i tyle :)/ tylko to kwestyja sterów / pod linuxem zap.. ał aż miło
tak że reasumując:
zębata rybka model 4 to zawodowy dysk / ale sie już jajecznicy nie da smażyć, a to już wada :) /
pozdro
ps . wystarczy mi już tego nabijania postów ;) a i di domu trzeba by wreszcie wrócić z pracy i pograć w coś /

bennyone 15.11.2001 21:26

ja mam only abita bf6 ata33 i takze jest mi pieknie z ta plyta orgazm w oczach winda 98 (nie SE) bryka az milo bez reinstalki ani wiekszej zwiechy okolo roku

ADAMUS 16.11.2001 14:20

Cytat:

wojtoo (15-11-2001 11:41):
no wlasnie ,kupilem sobie to cacko(st3600021a) po 2 letnim uzytkowaniu ibm postanowilem sie przesiasc,dysk naprawde b.cichy ale wydobywaja sie z niego czasem dziwne piski,czy to normalne?czy ktos moze mi wytlumaczyc czemu sie tak dzieje?dysk chodzi ok,zadnych problemow z transferem albo rozruchem(maks osiagniety przeze mnie transfer to 43mb/s)czy mam sie przyzwyczaic czy zadniesc do reklamacji?
dzisiaj z ftp.komputronik.pl sciagnalem programik a napisali tak "Programik likwidujący skrzypienie w trakcie spoczynku dysku Seagate Barracuda ATA IV" ale jeszcze go nie testowalem pliczek zalaczam moze ma ktos ochote........

pozdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48.